Acerumen

Top 7 alimente bogate în fier pentru diversificare

Top 7 alimente bogate în fier pentru diversificare

Atunci când bebelușul trece de la lapte la mâncare solidă, specialiștii recomandă ca alimentele din dieta sa să fie bogate în fier. Exista o varietate bogată de alimente pe care i le poți servi bebelușului, astfel încât să acoperi doza zilnică recomandată.

1. Carnea roșie. Pentru că bebelușul  încă nu are molari, carnea trebuie să fie fragedă și ușor de mestecat; carnea tocată de vită este o soluție, sau poți să pasezi vita sau mielul și să le subțiezi cu puțin lapte praf sau chiar lapte matern și să-i servești piureul celui mic.

2. Carne de pui. Copanele și pulpele superioare, cu carnea mai închisă la culoare, conțin mai mult fier decât pieptul de pui. Fierbe canea de pui cu legume, paseaz-o și subțiaz-o cu supa obținută, fără a o săra, sau da-i celui mic o fâșie de carne pe care să o molfăie.

3. Gălbenușul de ou. Dacă copilului nu-i place gălbenușul de ou fiert, atunci amestecă-l cu iaurt sau piure de legume, sau fă-i omletă. Poți să faci și un fel de salată de ou, zdrobindu-l alături de iaurt sau avocado. Gălbenușurile de ou conțin un tip de fier greu de absorbit în organism, dar poți să-i sporești absorbția dacă îl dai copilului împreună cu produse ce conțin vitamina C.

4. Cereale pentru bebeluși din ovăz sau quinoa. Acest tip de cereale, alternate cu cele din orez brun, reprezintă opțiuni pline de nutrienți, bogate în fier și ușor de preparat. Amestecă-le cu piure de legume sau fructe pentru a-ți ajuta bebelușul să digere mai ușor fierul greu de absorbit.

5. Fasolea și năutul conțin fier și reprezintă și o sursă sănătoasă de proteine. Dacă le folosești din conservă asigură-te că nu conțin sare; pasează-le pentru o variantă de humus specială pentru bebe.

6. Lintea este și ea o sursă excelentă de proteine și fier; în cazul lintei roșii, fără a fi nevoie să o ții la înmuiat, o poți găti în aproximativ 20 de minute până ajunge la consistența dorită, apoi o pasezi și i-o servești.

7. Pastele. Celor mici le plac pastele la nebunie așa că nu ezita să pregătești paste sănătoase, integrale, fortificate cu fier (verifică eticheta produsului înainte de achiziționare), pe care să i le servești alături de legume.

 

Sursa: copilul.ro; baby.unica.ro

Adaugă comentariu