Odoraș.

Odoraș.

Linex

Rețete de piureuri sănătoase pentru bebeluși

Rețete de piureuri sănătoase pentru bebeluși

Ați făcut 6 luni și e timpul să treceți la diversificare? Atunci vă propunem să vă inspirați din articolul nostru și să-i gătiți copilului cele mai sănătoase piureuri.

 

1. Piure de praz, cartof dulce și mazăre

Ingrediente:

50 g de praz

400 g de cartofi dulci

300 ml de apă

50 g de mazăre

Mod de preparare:

Se curăță, se spală și se taie legumele. Se pun cartofii și prazul într-o oală, se toarnă apa peste ele și se lasă să dea în clocot. Se acoperă cu un capac și se fierb la foc mic, timp de 15 minute.

Se adaugă mazărea și se mai lasă încă cinci minute.

Se pasează compoziția cu blenderul.

 

2. Piure de caise, mere și piersică

Ingrediente:

2 caise

2 mere

O piersică

Mod de preparare:

Se pun caisele într-un vas, se toarnă o cană de apă și se lasă să fiarbă cinci minute.

Se adaugă merele și se mai lasă încă 5 minute. La final, se iau de pe foc, se curăță piersica de coajă și se mixează împreună.

 

3. Piure din trei fructe: măr, pară, banană

Ingrediente:

Un măr copt

O pară fiartă

O banană

Mod de preparare:

Se coace mărul în cuptor, iar para se fierbe cinci minute în apă sau se prepară la aburi.

Se decojește mărul, se curăță de sâmburi și se pune într-un vas. La fel se procedează și cu para.

Se pune și para și banana în vasul respectiv și se pasează cu blenderul.

 

4. Piure de cartofi, dovlecel și broccoli

Ingrediente:

2 cartofi

25 g buchețele de broccoli

50 g dovlecei

Mod de preparare:

Se curate de coajă și se toacă mărunt cartofii. Se pun în aparatul de gătit cu aburi pentru aproximativ 10 minute, până se înmoaie. În cazul în care nu ai așa ceva, se pot fierbe pur și simplu.

Se prepară la abur și broccoli și feliile de dovlecel, pentru aproximativ 5 minute.

Se scurg cartofii de apă și se pun într-un vas. Se pasează cu furculița.

Broccoli și dovlecelul se pasează cu blenderul, după care se amestecă cu piureul de cartofi. Pentru a obține o consistență omogenă, se poate adăuga apă sau lapte.

 

5. Piure de avocado cu banană

Ingrediente:

O jumătate de avocado

O banană

Mod de preparare:

Se taie în jumătate fructul de avocado, se scoate sâmburele. Se pasează ușor, adăugând puțin lapte, după care se amestecă cu o banană. Dacă ți se pare că nu are consistența potrivită pentru bebeluș, mai adaugă apă sau lapte.

 

6. Piure de morcovi cu mazăre

Ingrediente:

200 g de morcovi

40 g de mazăre, de preferat proaspătă, însă este bună și cea congelată.

Mod de preparare:

Se spală morcovii, se curate și se taie felioare. Se pun într-un vas cu apă și se lasă să fiarbă 15 minute. Se acoperă cu un capac.

Se adaugă mazărea și se mai fierb încă 5 minute.

Se pasează împreună cu o cantitate suficientă din zeamă în care au fiert pentru a obține o consistență omogenă.

 

7. Piure de banană cu afine

Ingrediente:

25 g de afine

O lingură de apă

O banană mică, coaptă bine

Mod de preparare:

Se introduc afinele într-un vas cu apă și se fierb timp de două minute sau până când fructele încep să crape.

Se amestecă mai apoi cu banana tăiată în bucăți și se mixează până se obține o compoziție omogenă.

 

8. Piure de cartof dulce cu spanac și mazăre

Ingrediente:

20 g de unt

Un cartof dulce

50 g de mazăre

75 g de spanac

200 ml de apă

50 g de praz

Mod de preparare:

Se topește untul într-un vas și se călește prazul timp de trei minute. Se adaugă cartoful dulce curățat de coajă și tăiat în cubulețe. Se toarnă apa, se dau în clocot, apoi se acoperă cu un capac și se fierb la foc mic timp de 8 minute.

Se adaugă mazărea și spanacul și se fierb timp de 3 minute.

Se pasează legumele, până se obține o consistență omogenă.

 

9. Piure de conopidă, ardei gras și porumb dulce

Ingrediente:

100 g de conopidă

120 ml de lapte

50 g de brânză cheddar

25 g de ardei gras

75 g de porumb dulce

Mod de preparare:

Se introduc într-un vas mic conopida cu laptele și se fierb la foc mic timp de opt minute.

Se adaugă brânza rasă și se fierbe până se topește.

Între timp, se fierb sub abur ardeiul și porumbul până se înmoaie

Se scurg, după care se amestecă cu conopida și se blenduiesc.

 

Sursa: diversificarealabebelusi.ro; utilecopii.ro; kidizi.ro; copilul.ro; .flaveur.ro

Share:

Articole recomandate