Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

3 motive pentru care te simți lipsită de energie pe timpul zilei și cum le poți preveni

3 motive pentru care te simți lipsită de energie pe timpul zilei și cum le poți preveni

Fiecare dimineață respectă același tipar: după câteva ore de somn, te trezești obosită și total nepregătită să înfrunți noile provocări ale zilei. Asemenea unei mașini care nu pornește la apăsarea pedalei de accelerație, mintea refuză să colaboreze cu restul corpului, setând un ton lipsit de energie pentru următoarea perioadă, transmite unica.ro

Stilul de viață dezordonat, orele îndelungate petrecute în fața calculatorului, perioadele stresante sau nerespectarea unui ciclu complet de somn sunt doar câțiva factori care pot determina starea de oboseală continuă. Prin urmare, randamentul se clasează la cote minime, iar procrastinarea devine o alternativă excelentă, mai ales când vine la pachet cu o ofertă de nerefuzat: o canapea confortabilă și un sezon complet al serialului preferat.

Lipsa de energie influențează negativ atât starea generală de sănătate, cât și dezvoltarea socială. Dacă în primul caz, lipsa unei activități fizice regulate determină dureri musculare, din punct de vedere social, poate deteriora relațiile cu cei din jur.

Pentru că avem nevoie de sport, o alimentație sănătoasă, un regim specific de somn, hidratare și persoane apropiate pentru sprijin constant, trebuie să punem capăt cercului vicios pornit de oboseală. Hai să vedem care sunt motivele ce determină un tonus scăzut, precum și câteva modalități de a le combate.

Planul alimentar nu este personalizat nevoilor tale

Când vine vorba de stabilirea unui plan alimentar, majoritatea răspunsurilor se îndreaptă către ideea de a ține mereu o dietă restrictivă, care se întinde de-a lungul unei perioade prestabilite. Convinși de falsele promisiuni, oamenii acceptă provocarea, iar așteptările față de propriul corp cresc până când dezamăgirea aduce în scenă realitatea cruntă.

Ei bine, înfometarea, mâncatul pe fugă și gustările cu mult zahăr adăugat nu constituie, nici pe departe, soluția pentru un stil de viață sănătos. În cele din urmă, corpul poate dezvolta anumite intoleranțe.

Lipsa unui somn odihnitor

Somnul reprezintă perioada de refacere a organismului, pauza binemeritată după o zi plină de sarcini rezolvate la locul de muncă și activități casnice în propria locuință. Timp de aproximativ opt ore, celulele din corp au nevoie de regenerare și detoxifiere, astfel încât restul organelor și sistemelor să funcționeze corespunzător.

 Pe măsură ce diminuezi din perioada stabilită pentru odihnă, oboseala se acumulează și se resimte pe termen lung, până când va fi aproape imposibil să recuperezi toate orele de somn pierdute. Spre exemplu, medicii recomandă, în medie, între șapte și nouă ore de somn, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 26 și 64 de ani.

Stresul

Trăim într-o perioadă în care stresul a devenit nelipsit din rutina zilnică. Problemele apărute la serviciu, situația financiară incertă sau chiar neînțelegerile cu membrii familiei pot cauza stres. Starea specifică în acest caz este de „Luptă sau fugi!”, un îndemn care începe să te obosească psihic după câteva reprize. Drept consecință, starea de spirit se schimbă în sens negativ, în timp ce sănătatea este afectată în mare măsură.

Chiar dacă este aproape imposibil să excludem prezența stresului din viața noastră, îl putem limita prin diverse activități sportive. Spre exemplu, yoga ajută la reducerea stresului și anxietății, prin intermediul diverselor exerciții integrate în programul de lucru. În plus, întâlnirile cu prietenii, excursiile în natură sau chiar plimbările prin parc pot ajuta în acest caz. Încearcă să găsești activitățile care îți aduc bucurie și satisfacție personală, și include-le în programul zilnic.

Lipsa de energie este rezultatul obiceiurilor nesănătoase, adoptate de-a lungul zilei și păstrate în rutina zilnică. Pentru îmbunătățirea calității somnului și a stării generale, încearcă să incluzi sfaturile de mai sus în programul tău obișnuit.

Share:

Articole recomandate