Odoraș.

Odoraș.

Linex

9 motive de ce să-i faceți masaj bebelușului

9 motive de ce să-i faceți masaj bebelușului

Masajul la bebeluși are chiar mai multe beneficii decât pentru maturi. Andreea Andrei, moașă și instructor de masaj bebeluș la Asociația SAMAS, a confirmat acest fapt și a enumerat câteva dintre cele mai importante efecte pozitive ale acestui ritual la bebeluși. Masajul bebelușului nu se face într-un moment anume. Nici înainte de baie, nici după, nici la prima oră a dimineții, nici înainte de masa de prânz. Masajul se face atunci când bebelușul e liniștit, receptiv, pregătit să cunoască senzații noi. Cu alte cuvinte, atunci când bebe este într-o stare optimă.

Cele mai cunoscute beneficii ale masajului la bebeluși din punct de vedere fizic:

- Accelerează circulației sângelui.

- Relaxează bebelușul. În primă fază, masajul poate duce la o agitație. Însă în momentul în care cei mici se obișnuiesc și integrează toate senzațiile care vin odată cu masajul, apare și relaxarea.

- Formează și întărește sistemul imunitar. Odată cu relaxarea apare și scăderea hormonilor de stres, fapt ce ajută sistemul imunitar.

- Aduce alinare pe zonele cu disconfort – de cele mai multe ori zona abdominală, dar și pe zonele ORL, pe nas atunci când este înfundat, sau pe gingii, când apar dinții.

- Ajută la cunoașterea a corpului, foarte importantă pentru bebeluși. Prin masaj comunicăm părțile corpului și astfel începe conștientizarea părților.

Din punct de vedere emoțional, masajul aduce comunicare și alinare

- Vă ajută să comunicați, să consolidați încrederea. Cu cât ei se simt mai înțeleși și li se respectă nevoile, cu atât se vor simți mai în siguranță, mai iubiți. Se creează astfel acea conexiune foarte importantă.

- Dacă se folosește constant, mesajul poate fi chiar „butonul magic” în clipele dificile. Când bebelușul are o supărare de ordin fizic sau emoțional este suficient să masați o zonă preferată și problema trece.

- Mamele sunt exemple pentru bebeluși încă din primele zile. Zi de zi, copilul primește stimulare însoțită de o anumită emoție. Astfel copilul își însușește un anumit mod de a decodifica semnalele din mediu.

- Învață astfel și ce înseamnă acea atingere cu iubire.

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto: econet.ru; i-w-t.org;

Share:

Articole recomandate