Ce nu trebuie să conţină un şampon pentru bebeluşi
- 2015-06-24
- 8221
Copiii au o piele fină şi sensibilă, motiv pentru care trebuie să fii foarte atentă atunci când îi alegi şamponul. Atunci când eşti în faţa rafturilor cu produse pentru copii nu alege şamponul pentru aspectul exterior sau desenul de pe produs, ci citeşte cu atenţie ingredientele. Mai jos vă prezentăm substanţele nocive pentru bebeluşul vostru care se pot conţine în şampoanele pentru copii.
Evită următoarele substanţe de pe eticheta prosudului:
1. SLS şi SLES (sodium lauryl sulfat sau pe etichetă poate fi notat ca substanţă pseudo-naturală) – ingredient agresiv care datorită capacităţii lui produce spumă. Chiar dacă are un efect puternic de curăţare, provoacă iritaţii şi permite elementelor dăunătoare să aibă acces la straturile profunde ale pielii. SLS pătrunde uşor prin piele şi poate ajunge la creier, inimă, ficat sau plămâni, iar dacă e inhilat, irită tractul respirator.
2. DEA (diethanolamina) – agent de supmare interzis în mai multe ţări din lume din cauza legăturii cu cancerul. Acţionează ca un agent de penetrare, ceea ce înseamnă că alte ingrediente pot fi absorbite mai uşpr în piele.
3. Parfumul – poate fi irritant din cauza anumitor substanţe chimice folosite pentru sporirea mirosului.
4. Parabeni (methyl, propyl, butyl, ethyl, isobutyl) – se suspectează ca ar facilita apariţia cancerului.
5. Dioxane (ingrediente cu terminaţii “myreth”, “oleth”, “laureth”, “ceteareth”) – puternic perturbator hormonal legat de cancer, tulburator al sistemului nervos.
6. Aldehida formică – pătrunde repede în piele şi este cunoscută pentru efectul său cancerigen.
Evitaţi şi : Aluminiul, Alcoolul, Quartenium 15, Imidazolidinyl urea, Diazolidinyl urea, Hydantoin, PEG.
Optează pentru:
- şampoane cu compuşi organici;
- caută menţiunea „hipoalergenic” – garantează că produsul nu conţine substanţe care ar putea să-i cauzeze bebeluşului alergii sau alte probleme.
- alege un şampon „fără lacrimi”.
- Şamponul trebuie să aibă un pH netru, pentru a evita apariţia dermatitei atopice.
Foto: randalldsmith.com