Acerumen

Evghenii Komarovskii spune care este cea mai bună temperatură pentru apa de baie a copilașului

Evghenii Komarovskii spune care este cea mai bună temperatură pentru apa de baie a copilașului

Copilul nu trebuie scăldat în apa cu o temperatură prea joasă căci poate ușor să ajungă la hipotermie. Totuși, în anumite cazuri chiar se recomandă apă mai răcoroasă la băiță. Despre aceasta a vorbit medicul pediatru Evghenii Komarovskii răspunzând la întrebarea unui părinte pe pagina sa komarovskiy.net.

Un tată a menționat că treptat a redus temperatura apei la băița fetiței sale de 3 luni până la 26 de grade Celsius, însă menționează că mama fetiței este nemulțumită și de fiecare dată zice că fetița e prea mică pentru așa apă rece.

Medicul a subliniat că este de aceeași părere – 26 de grade este prea puțin, iar temperatura minimă ar trebui să fie de 28 de grade. Părinții trebuie să țină cont de faptul că la o astfel de temperatură a apei copilașul va face hipotermie mult mai repede decât un matur, respectiv, dacă alegeți totuși ca apa să fie de o temperatură mai mică, atunci e cazul să reduceți timpul de baie.

Astfel, dacă piciul se scaldă timp de 25 de minute în apă călduță, atunci aceasta este foarte bine. Dar dacă apa este de o temperatură mai joasă, 25 de minute deja e prea mult. Însă, temperatura joasă a apei și o perioadă mai îndelungată pentru baie sunt admisibile în cazul în care copilașul are vizibil o greutate mai mare decât norma.

Vă reamintim că medicul pediatru va veni curând la Chișinău cu un nou seminar la care puteți merge și să-i adresați întrebările pe care le aveți. Detalii despre programul seminarului citiți AICI.

 

Foto: mediananny.com

Adaugă comentariu