Odoraș.

Odoraș.

Linex

Mituri comune despre somnul bebelușului

Mituri comune despre somnul bebelușului

Nu există o rețetă de succes când este vorba de cum să înveți un bebeluș să adoarmă singur, mai ales că fiecare copil este unic în felul său. Dar pentru a nu greși când decizi să alegi o anumită metodă ca să-l ajuți să adoarmă singur, din articol poți afla cel mai comune mituri despre somnul unui bebeluș.

Plânsul dăunează

Deși au existat voci de-a lungul timpului care au susținut că dacă îl lași pe cel mic să plângă înainte de a adormi ar putea să-i dăuneze dezvoltării emoționale, un studiu efectuat de jurnalul Academiei Americane de Pediatrie a relevat că această metodă de a adormi bebelușul a avut succes și nici nu a prezentat efecte dăunătoare asupra sănătății emoționale și comportamentale a copilului pe termen lung.

Dacă se trezește în timpul nopții, înseamnă că are nevoie de părinte alături

Greșit. Bebelușii aflați la vârsta la care învață să doarmă singuri învață totodată și cum să se miște și mare parte din această dezvoltare locomotorie se produce în timpul somnului. Prin urmare, nu este ceva neobișnuit pentru bebeluși, să se trezească în timpul nopții din întâmplare atunci când își mișcă mâinile sau picioarele.

Educarea somnului este un proces greu

De fapt, educarea somnului bebelușului poate lua între 2 nopți și câteva săptămâni, majoritatea bebelușilor de patru luni obișnuindu-se să adoarmă singuri după aproximativ două săptămâni, ceea ce nu înseamnă o perioadă de acomodare îndelungată.

Dacă este prea dificil, facem pauză

Atunci când vrei să-ți ajuți bebelușul să învețe să doarmă singur, persistența este primordială. Copiilor le priește rutina zilnică și dacă faci aceleași lucruri pentru mai multe seri la rând pentru că apoi să încerci altceva săptămâna viitoare, este ca și cum ai porni din nou de la început și cu siguranță îți va lua mai mult să obții rezultatul dorit.

 

Iar în ACEST ARTICOL aflați despre o aplicați pe telefon care generează sunete ce-l ajută pe copil să doarmă liniștit.

 

Informații: copilul.ro

Share:

Articole recomandate