Acerumen

​Model UNIC de port-bebe creat în Moldova

​Model UNIC de port-bebe creat în Moldova

O cunoscută mamă și antreprenoare din Moldova a creat un sistem de purtat bebeluși, absolut unic, după un tipar special creat de ea. Sistemul are mai multe beneficii.

Noul ergo-rucsac este creat de Geta Rasciuc, care are o experiență de mai bine de 10 ani în crearea port-bebe-urilor, în colaborare cu tehnologul său. Modelul este în proces de patentare, având detalii care îi oferă unicitate.

Ergo-rucsacul este la fel de sănătos pentru bebeluș ca un sling, însă și mai practic. Deși, de regulă, rucsacul se recomandă numai după 3 luni, acest nou sistem de purtat este potrivit și pentru bebelușii de 1 lună. Printre avantajele acestuia este distribuția corectă a greutății copilului, posibilitate de tensionare mai bună, ajustabilitate mare și câteva opțiuni de prindere. Copilul este amplasat în marsupiu cu piciorușele afară, într-o poziție fiziologică naturală și sănătoasă.

Sistemul de purtat este comod atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. Datorită formei corecte, mama nu are dureri de spate, iar datorită bretelelor late și elastice (fără burete) – nu are nici dureri de umeri. Rucsacul este creat în diferite combinații de culori și țesături, în dependență de asta variind și prețul.

Geta Rasciuc susține că are deja aprobarea verbală a Asociației de Osteopatie din Europa de Est și urmează să primească în curând și certificatul de recunoaștere.

Printre cei care au testat deja rucsacul și au rămas mulțumiți de calitatea acestuia sunt și jurnalistele Nata Abot, Doina Cernavca, Irina Galbura, Silvia Roman - soția unui membru al formației FurioSnails, fetele de la MamaLiga, care dansează cu picii în ele ș.a.

Ergo-rucsacul poate fi văzut și cumpărat la magazinul Zorile, etajul 2, la distribuitorul Perna Mea sau poate fi comandat pe pagina de facebook Choo Choo baby Carrier. În astfel de rucsac copilul poate fi purtat de la 1 lună, până la 2-3 ani. Este comod, sănătos și oferă libertate de mișcare mamei, pentru o viață socială activă. 

 

„Purtatul bebeluşilor este un instrument foarte bun de tranziţie în faza de mămică. Mamei îi este mai uşor să-şi alăpteze bebeluşul, datorită apropierii de el, se reduce probabilitatea de a face depresie postnatală. În plus, sunt foarte comode şi uşoare. Avându-l aşa de aproape, înţelegi mult mai bine copilul. Cultura din zilele noastre a inventat tot felul de monitoare, microfoane... când, de fapt, trebuie doar să-ţi asculţi bebeluşul şi să reacţionezi la impulsurile lui” spune Geta Rasciuc. Datorită sistemelor de purtat bebeluşii, mama este mobilă, se poate integra în societate şi chiar poate lucra. 

Citește un interviu amplu cu Geta Rasciuc AICI, unde a vorbit și despre avantajele purtatului bebelușului în sling/ergo-rucsac. 

Foto: Arhiva personală a Getei Rasciuc

Adaugă comentariu