Acerumen

Somnul la nou-născut: nu are nevoie de liniște ca să doarmă

Somnul la nou-născut: nu are nevoie de liniște ca să doarmă

Mulți părinți au tendința să vorbească în șoaptă și să meargă pe vârfuri când bebelușul doarme. Dar bine este să știi că aceste lucruri nu sunt necesare.

Cei mai mulți dintre bebeluși nu au nicio problemă să doarmă în cele mai zgomotoase și luminoase încăperi. Ei nu au nevoie de același mediu de somn de care avem noi nevoie”, spune medicul Charles Shubin. Acest lucru nu este surprinzător având în vedere că micuțul a stat nouă luni în uter și a auzit bătăile inimii mamei, sunetele digestive, dar și pe cele din mediul exterior destul de tare.

Mai mult, unii bebeluși dorm mult mai liniștiți dacă aud sunete, cum sunt cele albe sau cele care se repetă. Asta nu înseamnă că nu au auzul suficient de bine dezvoltat, ci că nu sunt deranjați de zgomotele puternice în primele luni de viață. În schimb, mai târziu își vor forma o rutină a somnului și o să-i deranjeze sunetele pe care le aud în timp ce dorm.

Vrei să pregătești pentru micuț un pătuț ca cele din povești, cu lenjerie cât mai colorată, cu pătură tricotată, pernă pufoasă și cu protecții laterale cu personaje din desene animate? Nu e nimic greșit în asta, dar pentru a avea parte de un somn odihnitor bebelușul nu are nevoie de toate acestea. Este suficient ca el să fie îmbrăcat cu hainele potrivite și să doarmă pe o saltea fermă. La fel de important este să nu lași lângă bebeluș în pătuț lucruri pe care și la poate trage peste față, cum sunt jucăriile de pluș, păturile sau pernele, deoarece există riscul de sufocare.

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto simbol: baby-sleep.ru

Adaugă comentariu