Acerumen

5 greșeli pe care le fac proaspetele mămici

5 greșeli pe care le fac proaspetele mămici

 

Fiecare persoană îți va oferi sfaturi și de cele mai multe ori nu vei ști pe care dintre ele să le crezi și pe care să le ignori. Să fii mamă pentru prima oară nu e atât de ușor, motiv pentru care am selectat 5 recomandări care s-ar putea să îți fie utile.

1. Te stresezi atunci când nu e nevoie. Știm că te îngrijorezi excesiv pentru fiecare fleac însa asta nu va face altceva decât să te obosească.

2. Deseori, unele mame aleg scutecele în dependență de prețul acestora fără a acorda atenție și calității. Este important să realizați că calitatea scutecelor va asigura și sănătatea bebelușului vostru și în acest mod puteți evita diverse alergii. Acordă mereu atenție circulației aerului, deoarece pielea bebelușului trebuie să respire pentru a nu avea iritații. Nu toate scutecele permit acest lucru, așa că orientează-te spre scutecele care au această capacitate și optează pentru cele eco, din bumbac organic, care îi vor păstra pielea aerisită și uscată. Fii atentă și la capacitatea de absorbție. Un scutec trebuie să aibă capacitatea de a transforma lichidul în gel și a-l menține în interior fără a ține pielea bebelușului umedă și predispusă la iritații. Când alegi scutecele uită-te mereu pe ambalaj și citește eticheta pentru a afla dacă au fost testate, studiate și aprobate de organele competente.

3. Faci curățenie exagerată în jurul bebelușului. Ce-i mult strică, fiindcă o ambianță sterilă îi face chiar mai mult rău decât bine. Dacă îl ții într-o cameră total diferită de mediul exterior, îl vei obișnui cu anumite condiții de viață nu tocmai potrivite deoarece odată ce își va petrece tot mai mult timp în aer liber, sistemul său imunitar nu va reacționa sau va fi slăbit față de agenții externi: microbi, viruși, curenți de aer etc.

4. Diversificarea timpurie! Aceasta poate avea consecințe nefaste asupra aparatului digestiv și tulburarea funcțiilor pancreasului, ceea ce duce de multe ori la instalarea diabetului zaharat.

5. Îl înfofolești! Știm că nu vrei ca bebelușul tău să înghețe de frig, dar ai grijă să te menții în limitele rezonabile, deoarece îi poți face mai mult rău decât bine. Medicii recomandă să îmbraci bebelușul la fel de gros cum te îmbraci și tu: în așa mod îi vei ajuta sistemul imunitar să se întărească și să nu îl vei feri de agenții externi și nici nu îl vei supraîncălzi.

Foto: wdonna.it

Adaugă comentariu