Acerumen

Avertizare! Medicamentul Smecta - periculos pentru bebeluși, copii mici, femei însărcinate sau care alăptează

Avertizare! Medicamentul Smecta - periculos pentru bebeluși, copii mici, femei însărcinate sau care alăptează

Medicamentul Smecta este periculos pentru bebeluși, copii mici, femei însărcinate ori care alăptează. Acesta este folosit ca tratament în diaree în cazul copiilor și al adulților, ar putea fi interzis copiilor sub doi ani și femeilor însărcinate, potrivit Agenției Medicamentului din Franța.

Antena 1 menționează că Agenția Medicamentului din Franța trage un semnal de alarmă asupra utilizării Smecta în cazul copiilor mai mici de doi ani, în cazul femeilor însărcinate și al celor care alăptează și cere ca prospectul pentru Smecta și alte medicamente pe bază de argilă recomandate în tratamentul diareii acute să fie schimbat. 

Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor și Produselor de Sănătate (ANSM) din Franța susține că aceste medicamente nu trebuie date copiilor sub doi ani din cauza conținutului de plumb ce poate reprezenta un pericol pentru copiii atât de mici. 

Smecta și alte medicamente asemănătoare, folosite în tratamentul diareii, se eliberează în farmacii fără prescripție medicală, însă riscul de ingerare a unei cantități periculoase de plumb în cazul copiilor sub doi ani poate exista chiar dacă medicamentul este utilizat o scurtă perioadă de timp.

Agenția Medicamentului din Franța susține totuși că aceasta este o măsură de precauție, neexistând semnalate cazuri de intoxicație cu plumb din cauza utilizării Smecta la bebeluși și copii mici sau a medicamentului generic Diosmectite Mylan.

Utilizarea Smecta sau a medicamentelor generice din această grupă nu este, de asemenea, recomandată la femeile însărcinate sau care alăptează. 

 

Sursa: a1.ro

Adaugă comentariu