Odoraș.

Odoraș.

Linex

De ce nu este bine să acoperi căruciorul când este foarte cald afară

De ce nu este bine să acoperi căruciorul când este foarte cald afară

Michelle Pratt este fondatoarea organizației pentru siguranța copiilor din Florina, SUA, numită „Safe in the Seat” avertizează părinții să nu acopere cărucioarele copiilor când este cald afară. Ea a explicat pe îndelete acest subiect, într-un filmuleț pe care l-a postat pe TikTok și care a devenit viral, adunând aproape 1 milion de vizualizări.

E periculos să acoperi căruțul copilului atunci când e cald, chiar dacă vrei să-l ferești de căldură. Motivul este că se creează un efect de seră, care nu mai permite circulația aerului”, explică Michelle în filmulețul cu pricina.

Femeia a exemplificat cele spuse cu 4 cărucioare pe care le-a acoperit cu 4 tipuri diferite de materiale, înăuntrul cărora a măsurat temperatura după 10 minute, 30 de minute, respectiv o oră.

Temperatura de afară era de 30 de grade, în schimb, după 30 de minute, temperatura dinăuntrul căruțurilor acoperite se afla în intervalul 40 - 49 de grade Celsius.

Cei mici riscă să facă insolație atunci când temperatura corpului atinge 40 de grade Celsius.

O temperatură care depășește 42 de grade Celsius poate fi fatală pentru copil”, mai adaugă Michelle în filmulețul ei explicativ.

Alternativa pe care specialistul o oferă părinților este ca în zilele călduroase să-l plimbe pe cel mic la umbră, să îi ofere pauze dese (să îl scoată des din căruț) și chiar să-i pună un ventilator lângă cap, în timp ce îl plimbă.

Știu că atunci când acoperiți căruțul celui mic, aveți impresia că îl protejați. Eu sper că acum știți că nu e așa deloc, ba dimpotrivă”, a mai spus Michelle, în încheiere.

Nu în ultimul rând, dă-l pe cel mic cu protecție solară, ai grijă să fie hidratat și eventual, plimbă-l seara, atunci când căldura se mai ridică și când mai bate vântul.

Sperăm că ai învățat ceva nu și îți dorim cât mai multe plimbări plăcute alături de cel mic și sperăm să nu suferiți prea tare de căldură!

Sursa: qbebe.ro 

 

Share:

Articole recomandate