Odoraș.

Odoraș.

Tedi

4 salate de roșii pe care sigur nu le-ai încercat

4 salate de roșii pe care sigur nu le-ai încercat

Întrucât conțin vitamina C, vitamina B9, vitamina K1, potasiu, dar și antioxidanți (licopen și beta-caroten), nu este de mirare că roșiile sunt „vedetele” verii. De asemenea, sunt foarte versatile, putând acompania de minune cele mai diverse ingrediente. Prepară-le celor dragi salate de roșii consistente și delicioase, care vă hrănesc, vă răcoresc și vă încântă cu cele mai inedite combinații de arome. Inspiră-te și din variantele propuse mai jos!

Salată de roșii cu dovlecei

Fiind sursă de vitamina C, de potasiu și de fibre, dovleceii sunt și ei benefici pentru sănătate. Datorită lor, poți obține salate de roșii deosebite, care pot „îmblânzi” chiar și cele mai fierbinți zile de vară. Dacă îți dorești mai multă consistență, nu te feri să-ți completezi salata cu brânză dulce, dar și cu alte legume crocante și gustoase. 

Ingrediente pentru salată de roșii cu dovlecei:

1/2 cană roșii;

1/2 cană dovlecei, țăiați cubulețe;

150-180 g brânză dulce;

1/4 cană ceapă verde (tăiată rondele fine);

1/4 cană morcovi (tăiați fin);

1/4 ridichi;

opțional: 2 linguri parmezan ras;

1 lingură pătrunjel proaspăt;

sare și piper (după gust).

Timp de preparare: 15 minute

Mod de preparare salată de roșii cu dovlecei:

  1. Taie cât mai fin toate legumele;
  2. Pune legumele într-un castron de salată și toarnă peste ele brânza dulce, amestecând bine;
  3. La final, dacă vrei, pune peste salată parmezan ras.

Salată de roșii cu cartofi și busuioc

Pentru obținerea unor salate de roșii deosebite, nu te feri să utilizezi și cartofii. Aceștia merg foarte bine alături de o aromă care pune foarte bine în valoare roșiile: cea de busuioc. Pe cât posibil, utilizează roșii prunișoare, care sunt mai dulci și au coajă subțire. 

Ingrediente pentru salată de roșii cu cartofi și busuioc:

450 g roșii prunișoare, mici; 

400-450 g cartofi roșii (să nu fie mari);

1 ceapă roșie (mică);

1 mână de busuioc proaspăt;

zeama de la 2 lămâi;

1/4 ulei de măsline extravirgin;

sare și piper (după gust).

Timp de preparare: 35 minute

Mod de preparare salată de roșii cu cartofi și busuioc:

  1. Pune cartofii la fiert, având grijă să pui în apă și puțină sare. Lasă-i să fiarbă cam 15 minute sau până când pot fi pătrunși cu furculița;
  2. Lasă cartofii la răcit;
  3. După ce se răcesc, curăță-i și taie-i în sferturi. Pune-i într-un castron de salată;
  4. Spală bine roșiile și pune-le peste cartofi, alături de frunzele de busuioc;
  5. Toarnă deasupra cartofilor, roșiilor și busuiocului zeamă de lămâie și ulei de măsline. Amestecă bine salata;
  6. Adaugă sare și piper.

Salată de roșii cu broccoli și maioneză

Broccoli proaspăt se află și el printre ingredientele care pot face salatele de roșii mai deosebite. Alături de el, morcovii și porumbul conferă un gust dulce. Pentru sosul salatei tale, cel mai bine este să te folosești de maioneză light, vegetală. 

Ingrediente pentru salată de roșii cu broccoli și maioneză:

1 broccoli de mărime medie;

1 cană de roșii cherry, bine coapte;

1/2 conservă de porumb de cca. 170 g;

1 morcov;

2 căței de usturoi;

4 linguri maioneză light;

sare și piper (după gust). 

Timp de preparare: 15 minute

Mod de preparare salată de roșii cu broccoli și maioneză:

  1. Spală bine broccoli și separă buchețelele. Taie-le mărunt;
  2. Spală roșiile și taie-le pe jumătate;
  3. Toacă mărunt usturoiul;
  4. Morcovul îl razi sau îl tai rondele fine;
  5. Pune într-un castron broccoli, roșiile, morcovul și porumbul;
  6. Amestecă maioneza cu usturoiul; 
  7. Toarnă maioneza cu usturoi peste salată. Adaugă sare și piper.

Salată de roșii cu măsline și usturoi

Face parte printre salatele de roșii deosebite întrucât amintesc de savoarea bucătăriei mediteraneene. De asemenea, o salată de roșii cu măsline și usturoi poate fi servită alături de bruschette, de focaccia, de cartofi copți. Ca să-și păstreze aroma deosebită, cel mai bine este să nu pui salata la frigider, ci să o servești imediat ce ai preparat-o. 

Ingrediente pentru salată de roșii cu măsline și usturoi:

3-4 roșii;

1/2 cană măsline negre, fără sâmburi;

1 lingură ulei de măsline extravirgin;

2 lingurițe oțet balsamic de vin roșu;

2 căței de usturoi;

1/4 cană busuioc proaspăt;

1 lingură ceapă verde;

sare (după gust)

Timp de preparare: 20 minute

Mod de preparare salată de roșii cu măsline și usturoi:

  1. Curăță bine usturoiul și rade-l. Pune-l în castronul de salată și toarnă peste el uleiul de măsline și oțetul balsamic;
  2. Taie roșii și pune-le și pe ele alături de usturoi;
  3. Alături de roșii pune măslinele negre și busuiocul. Amestecă-le bine cu uleiul și cu oțetul balsamic;
  4. Pune sare peste salată și las-o să se „odihnească” aprox. 10 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă;
  5. Înainte de servire, pune peste salată ceapa verde, tocată mărunt.

 

Share:

Articole recomandate