Acerumen

O mămică a descoperit metoda ușoară de administrare a medicamentelor la copii

O mămică a descoperit metoda ușoară de administrare a medicamentelor la copii

Toți părinții știu cât de dificilă poate fi administrarea medicamentelor copiilor, mai ales când sunt mici și refuză cu înverșunare să ia sirop sau orice alt medicament lichid. O mămică a găsit însă o metodă ingenioasă care îi va salva de la chin pe mulți alți părinți. Cu metoda asta este super-ușor să îi dai medicamentele.

Helena, mămica unui băiețel de până într-un an, a găsit o metodă genială pentru a-i da bebelușului medicamentele fără ca vreo picătură să se piardă. Ea a folosit partea cu tetină a unui biberon, în spatele căreia a pus seringa (FĂRĂ AC!) cu medicament pentru bebe. Băiețelului i-a dat direct tetina, iar când acesta a început să tragă din ea, mămica a împins medicamentul cu seringa.

Ulterior, mama a povestit cum a ajuns la această soluție ingenioasă: „Pentru toate mămicile! În ultimele 24 de ore m-am chinuit să îi dau lui Alfie Calpol (medicament pe bază de paracetamol, pentru reducerea febrei). Mereu ajungea jumătate pe el, după ce scuipa tot ce îi dădeam. Apoi mi-am amintit trucul ăsta! Nicio picătura nu s-a pierdut și nici n-am avut parte de plânsete”, a comunicat femeia pe contul său de Facebook.

Între timp, postarea Helenei a devenit virală, cu câteva sute de mii de share-uri și comentarii de la mame recunoscătoare. Puține mame au susținut că metoda nu a funcționat în cazul lor, iar asta deoarece bebelușii lor nu trag din biberon.

 

Informații: baby.unica.ro

Foto: facebook.com; ребенок-и-мать.рф

Adaugă comentariu