Acerumen

Studiu: Laptele praf conține mai mult zahăr decât băuturile Sprite și Fanta

Studiu: Laptele praf conține mai mult zahăr decât băuturile Sprite și Fanta

Un studiu a demonstrat că unele formule de lapte praf conțin mai multe zaharuri decât sucurile. Asta înseamnă că foarte multe familii își îndoapă bebelușii cu foarte multe zaharuri, lucru ce își va pune amprenta asupra sănătății lor, mai târziu în viață.

Rezultatele studiului provin dintr-o investigație desfășurată la nivel global. Trei cercetători au investigat cantitatea de zaharuri conținută în 212 formule de lapte, recomandate de producători pentru copiii mai mici de 3 ani.

Formulele de lapte au fost vândute în 11 țări diferite (Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, Elveția, Cambodgia, Columbia, Canada, Franța, Brazilia, Spania, Sudan).

Cercetătorii au examinat etichetele fiecărei formule de lapte praf și au comparat conținutul cu cel al laptelui matern. Descoperirile lor au scos la iveală faptul că prin consumul de lapte praf, sugarii ingerează zaharuri pe care nu le-ar fi primit în mod natural, dacă ar fi fost alăptați.

Rezultatele au demonstrat că mai mult de jumătate dintre produsele investigate conțin mai mult de 5 grame de zaharuri la 100 de mililitri. În foarte multe cazuri, conținutul de zahăr depășea 7,5 g/ 100 ml. Cu alte cuvinte, unele formule de lapte praf incluse în studiu conțin dublul cantității de zaharuri regăsite în sucuri (ex. Fanta).

 Cercetătorii au publicat o listă lungă cu diferite formule de lapte. În anumite cazuri, cantitatea de zaharuri era și de 9,8 g/ 100 ml, adică mai mult decât zaharurile dintr-o doză de Sprite (care conține 8,6 g/ 100 ml). Coca Cola conține 10,6 g/100 ml, iar băuturile energizante precum Red Bull 11 g/ 100 ml. Bebelușii beau mai mult de o sticlă de lapte pe zi, ceea ce înseamnă că sugarii consumă o cantitate dublă de zaharuri.

Ce conține laptele praf și laptele matern?

Laptele matern conține carbohidrați, proteine, grăsimi, vitamine, minerale, enzime digestive și hormoni. Fiecare componentă are o rație specifică menită să aducă aportul nutrițional necesar sugarului.

Asta înseamnă că fiecare bebeluș primește un lapte matern unic, cu valori nutriționale diferite, în funcție de sex, greutate și dezvoltare. Mai mult decât atât, laptele matern conține substanțe numite oligozaharide care au o contribuție semnificativă în dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Acest lucru pare să lipsească din formulele de lapte.

Zaharurile (din laptele matern) sunt sub forma de lactoză, iar conținutul laptelui îndeplinește nevoile bebelușului astfel încât să îi asigure o creștere armonioasă. Formulele de lapte praf conțin zaharuri adăugate, precum siropul de glucoză care este adăugat în timpul procesului de producție și care nu se regăsește în laptele matern.

Consumul de zaharuri adăugate poate contribui la apariția cariilor, obezitate infantilă și nu numai. În acest sens, alăptarea este naturală, mai sănătoasă și aduce beneficii asupra sănătății copilului pe termen lung.

Alăptați-vă copilul! E cea mai bună investiție în sănătatea lui pe termen lung. Dacă nu puteți face acest lucru, citiți cu atenție etichetele și alegeți formule de lapte cu un conținut mai redus de zaharuri.

 Sursa: demamici.ro

Adaugă comentariu