5 idei GENIALE: Amintiri de familie prinse în rame!

5 idei GENIALE: Amintiri de familie prinse în rame!

Camera copilului tău şi întreaga casă poate prinde o nouă viaţă datorită unor idei creative, frumoase şi simple. Pune în rame cele mai frumoase amintiri şi bucură-te de un decor deosebit.

Îţi propunem o listă cu decoraţiuni frumoase şi uşor de realizat, cu ajutorul unor rame şi a creativităţii tale.

1. Primii papucei, primii paşi

O amintire frumoasă pentru voi, cu siguranţa, sunt primii papucei şi mai ales, primii paşi ai copilului vostru... Încadrează papuceii într-o ramă drăguţă, scrie numele copilului sau un mesaj scurt şi agaţ-o pe perete.

2. Amprente de familie

Ai nevoie de hârtie, vopsea non-toxică de diferite culori (acuarelă, guaş), creioane colorate şi, eventual, o ramă foto. În ordine descrescătoare (mai întâi tata, cu palma mai mare, apoi mama, apoi copilaşul), înmuiaţi pe rând palmele în vopsea şi imprimaţi-le pe hârtie. Lăsaţi să se usuce puţin fiecare strat, înainte de a aplica amprenta următoare. Recomandabil este să utilizaţi vopsele de diferite culori, dar care, totodată, să se potrivească.

3. Daruri personalizate

Cu ajutorul amprentelor – atât a mânuţelor, cât şi a picioruşelor - pot fi create tot felul de mesaje drăguţe, pentru decorul casei sau pentru cadouri. Foloseşte vopsea non-toxică şi lasă amprentele pe o bucată de carton sau pe o plăcuţă de lemn.

4. Iniţialele numelui copilului

Schiţează pe o pânză prima literă din numele copilului, apoi coase (sau lipeşte cu clei fierbinte) năsturei de diferite dimensiuni şi culori. Poţi fixa pânza pe un cadru din lemn sau să o aranjezi într-o ramă drăguţă. Poţi înlocui năstureii cu trandafiraşi din hârtie sau din lut polimeric, cu bucăţi din hârtie texturată şi colorată sau orice îţi place!

5. Arborele familiei

Dacă ai un perete gol, poţi desena un copac, pe ramurile căruia să agăţi fotografiile copilului, alături de cei dragi. Poţi folosi autocolantele sau să-l desenezi cu vopsele acrilice. Va fi un arbore “genealogic” original, care va îmbogăţi aspectul camerei şi va atrage orice privire.

Foto: Pinterest / Colaje - Odoraş

Adaugă comentariu