7 moduri de reutilizare a borcănaşelor de la mâncarea picilor

7 moduri de reutilizare a borcănaşelor de la mâncarea picilor

De când ai început diversificarea alimentară a bebeluşului, frigiderul şi debaraua sunt pline cu borcănaşe de toate dimensiunile. Diversitatea formelor şi mărimilor depinde de la producător la producător. Nu te grăbi să arunci recipientele la tomberon. Acestea pot fi utile pentru mai multe întrebuinţări.

În casă mereu e nevoie de mici spaţii de depozitare. Borcănaşele pot fi reutilizate ca cele mai originale obiecte decorative. Rămâne la discreţia ta să alegi ce să faci din acestea.

Suport pentru ace, nasturi şi accesorii. Reutilarea unui borcănaş poate servi drept o bună modalitate de păstrare a obiectelor mărunte precum năstureii, broşele, accesoriile şi alte obiecte destinate cusutului.

Suporturi pentru fotografii. Pozele membrilor familiei pot fi încorporate într-un mod original în interiorul borcănaşelor. Alege diverse dimensiuni de recipiente pentru a face compoziţia de poze mai originală. Pentru un efect mai frumos, înfrumusețează interiorul borcănaşelor cu elemente decorative.

Suporturi pentru condimente. Majoritatea borcănaşelor au capac prefiletat care se deschide şi se închide cu uşurinţă. Pregătite, uscate şi gata de consum, condimentele îşi menţin proprietăţile nutritive mai bine atunci când sunt păstrate la uscat şi închise sigur. Lipește pe capac diferite abțibilduri cu desene sau etichete. 

Suport pentru cuie, piuliţe şi alte accesorii. În orice casă e nevoie de un loc de păstrare a instrumentelor ca ciocanul, cleştele, şurubelniţă şi ferestrău. Pe lângă instrumentele masive, avem nevoie de cuie, piuliţe etc. Borcănaşele pentru mâncarea copilului şi aici pot să ne prindă bine. Puteţi prinde capacul direct de etajeră, iar când veți avea nevoie de ceva, ele vor fi la vedere. Plus că le vei deschide cu uşurinţă. 

Suport şmecher pentru diluarea ojei de pe unghii. Puneţi în borcănaş un bureţel peste care turnaţi lichid diluant pentru scoaterea ojei. În aşa mod economisiţi timp, dar şi diluant. Recipientul îl ţineţi închis, lichidul nu se evaporă şi nu trebuie de fiecare dată să folosiţi zeci de discuri de vată.

Suport pentru compoziţii. Creaţi o mică oază de relaxare folosind materiale naturale precum muşchi, crenguţe, pietricele ș.a. Pentru diversitate, alegeţi borcane de dimensiuni diferite.

Suporturi pentru lumânări. Borcănaşele micuţe sunt perfecte pentru a fi folosite în calitate de obiecte decorative în care poţi pune lumânări.

Aici imaginaţia nu se termină. Creaţi propriul obiect decorativ original folosind borcănaşele rămase după alimentaţia copilaşului.

 

 

Foto: pinterest.com

Adaugă comentariu