9 feluri de mâncare care doar pretind că sunt sănătoase. Fiți atenți!

9 feluri de mâncare care doar pretind că sunt sănătoase. Fiți atenți!

Ultima perioadă se obsevă o tendință nouă în societate și anume de a mânca sănătos. Este lăudabil acest fapt, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că un anumit produs într-adevăr e benefic pentru sănătatea noastră. După cum se dovedește, există alimente pe care mulți dintre noi le considerăm sănătoase și cu un aport favorabil pentru organismului nostru, dar în zadar.

 

     1. Chipsuri din banane

Deși conțin aproape aceleași substanțe ca și bananele: fibre alimentare, fier, potasiu și magneziu, producătorii mai adaugă agenți de îmbunătățire a gustului și zahăr la chipsuri de banane, adesea fiind și prăjite. Se pot înlocui cu chipsuri de casă de casă gătite în cuptor sau uscate la aer.

 

2. Gustările uscate

Citiți cu atenție compoziția. Nu ar trebui să existe drojdie, amidon modificat, conservanți, coloranți sau antioxidanți. Cele mai bune produse de acest gen sunt făcute din cereale integrale sau făină grosieră de grâu întreg.

 

3. Alimente fără gluten

Există oameni care au alergie la gluten, ei trebuie să se ferească de aceste alimente. Pentru restul oamenilor, aceste alimente nu sunt atât de dăunătoare pe cât se crede. Totuși, este recomandat să consultăm un medic înainte de a începe o dietă fără gluten.

 

4. Fructele uscate şi cele la conservă.

Fructele uscate sunt sănătoase atâta timp când nu sunt tratate cu alte substanţe, în schimb cele conservate trebuie evitate deoarece conţin o cantitate mare de zahăr.

 

5. Brânza procesată

Este recomandat să consumăm brânzeturi căt mai apropiate de starea lor naturală. Cele procesate conţin o cantitate mare de sodiu.

 

6. Legume conservate

Legumele conservate sunt bune atâta timp cât nu conţin zahar, sare sau alţi conservaţi. Citiţi cu atenţie eticheta şi alegeţi legumele cele mai curate sau folosiţi-le pe cele proaspete.

 

7. Legume bogate în calorii

Există legume care conţin mai multe calorii, dar asta nu înseamnă că acestea trebuie evitate. Orice legumă este recomandată, iar dacă sunteţi la dietă, consumaţi-le cu moderaţie.

 

8. Iaurt cu fructe

Iaurtul cu fructe din magazine nu este sănătos, conţine o cantitate mare de zahăr. Cel mai bun iaurt cu fructe pe care îl puteţi consuma este acela făcut de voi. Alegeţi-vă fructele preferate şi le amestecaţi cu un iaurt grecesc.

 

9. Fulgi de ovăz

Toată lumea ştie că fulgii de ovăz sunt sănătoşi, dar puţini ştiu cât de mult contează felul în care au fost preparaţi. Cei care necesită doar 2-3 minute de preparare nu sunt sănătoşi deloc deoarece au fost trataţi deja cu o mulţime de chimicale. Feriti-vă de fulgii de ovaz mici, deoarece aceştia au fost procesaţi mai mult. Alegeţi fulgii de ovaz mari.

Sursa: livetrending.ro

Adaugă comentariu

Închide