Cantitatea zilnică de zahăr pe care un copil nu trebuie să o depăşească

Cantitatea zilnică de zahăr pe care un copil nu trebuie să o depăşească

Un nou raport medical avertizează asupra cantităţii uriaşe de zahăr pe care copiii o consumă. Conform cercetătorilor, în dieta celor mici sunt introduse alimente cu un conţinut de patru ori mai mare de zaharuri decât ar fi indicat, lucru extrem de periculos, care le pune sănătate în pericol, potrivit adevarul.ro

Potrivit unui nou raport de la Universitatea de Medicina din Atlanta, SUA, şase linguriţe de zahăr pe zi pentru copii, este mai mult decât periculos. Cantitatea este echivalentul unui baton mic de ciocolată sau mai puţin de o cutie de suc, în condiţiile în care o cutie de Cola conţine aproximativ 10 linguriţe de zahăr.

Institutul Naţional de Sănătate din SUA le recomandă părinţilor care au copii în vârstă de 4 până la 8 ani, să nu le permită acestora să consume mai mult de 3 linguriţe de zahăr pe zi (12 gr.), de la nouă ani fiindu-le premise cantităţi care să nu depăşească 8 linguriţe. O linguriţă de zahăr este egală cu 4 grame, deci şase linguriţe înseamnă 24 grame de zahăr. Cantitatea se ridică la aproximativ 100 de calorii, conform studiului.

Foto: images.huffingtonpost.com

Adaugă comentariu