Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Când este bine să bei cafeaua: dimineața sau după prânz?

Când este bine să bei cafeaua: dimineața sau după prânz?

Printre noi sunt mulți iubitori de cafea. Unii consumă această băutură doar pentru aromă, alții pentru că au nevoie să rămână alerți pe timpul zilei. Adevărul este că beneficiile cafelei sunt excepționale. Stimulează sistemul nervos al organismului, ceea ce ne ajută să ne concentrăm mai bine și să reacționăm mai rapid. Bineînțeles, există și efecte adverse, cum ar fi stările de greață, anxietatea și insomnia. Cu toții știm că starea de alertă după ce bem cafea ține, în medie, șase ore. Tocmai de aceea momentul din zi în care o consumi contează foarte mult, scrie csid.ro 

Când este bine să bei cafeaua? Timpul ideal este influențat de vârstă

În cazul adulților tineri, cafeaua de dimineață îmbunătățește performanțele. Un studiu publicat în 2016 a avut ca participanți studenți care consumau această băutură cu regularitate. Cercetătorii le-au testat memoria cu ajutorul unor examene, între orele 6:00 și 14:00. Astfel au descoperit că cei care consumau cafeaua înainte de examenul de dimineață aveau performanțe îmbunătățite, în timp ce studenții care consumau cafea după testul de după-amiază, nu aveau aceleași rezultate.

Adulții în vârstă, în schimb, tind să se confrunte cu un declin în privința memoriei în același interval de timp. Un studio din 2002 sugerează că persoanele trecute de 65 de ani care au băut o singură cafea înainte de test, au redus complet acest declin. Cofeina are efecte la scurt timp după ce este consumată așadar ia în calcul timpul în care ai nevoie să fii cât mai activ.

Share:

Articole recomandate