Cele mai bune terciuri pentru alimentația copiilor și unde pot fi găsite în Moldova

Cele mai bune terciuri pentru alimentația copiilor și unde pot fi găsite în Moldova

Renumitul medic pediatru Evghenii Komarovskii a făcut un Top 7 cele mai bune terciuri pentru alimentația copilului - hrișcă, ovăz, orz, mei, porumb, orez și in. Însă v-ați gândit vreodată cum poate fi o combinație din 9 cele mai bune cereale? Noi ne-am convins că un astfel de terci este o adevărată comoară de nutrienți și este foarte important să se regăsească mai ales în alimentația celor mici. Mai mult chiar, oamenii de ştiinţă din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia că includerea regulată în dietă a crupelor fierte sau pur şi simplu a terciurilor, prelungeşte viaţa cu 20%.

Compania SC „Beatrice-Com” SRL, care activează în Moldova din anul 2006, oferă un spectru foarte larg de crupe și făină, dar nu numai. Ne-a atras atenția faptul că această companie oferă la alegere câteva combinații foarte reușite de fulgi din 4, 5, 7 și 9 cereale. Numai uitați-vă ce componență are terciul din 9 cereale – ovăz, orz, secară, grâu, porumb, mei, hrișcă, orez și in. Aici se regăsește nu doar întregul top făcut de medicul Komarovskii, ci chiar mai mult.

Astfel, vă propunem câteva informații utile despre principalele beneficii ale acestor cereale:

Ovăz – întărește imunitatea, reduce cu mult pericolul diabetului și a astmului dacă este consumat de la vârstă fragedă, fiind și cea mai bună opțiune pentru micul-dejun.

Orz - conține mult fier, magneziu, zinc,  proteine, fibre și multe altele, fiind printre mâncărurile de bază ale militarilor.

Secară - este un excelent purificator sangvin, hemostatic uterin, sedativ,  depurativ, antiinflamator, energizant, remineralizant, emolient, laxativ, vitaminizează şi fortifică întreg organismul.

Grâu integral, așa cum e cel de la Beatrice-Com, este un aliment ce oferă beneficii nutritive celor care trec prin perioade de convalescență, dar și femeilor însărcinate sau celor care alăptează, precum și copiilor care au o creștere rapidă. Complexul de vitamina B și glucoza din amidon ajută organismul să se dezvolte frumos și armonios.

 

Porumb - o bună sursă de acid folic, care e benefic pentru formarea de noi celule, la prevenirea malformațiilor congenitale, cancer de colon și boli de inima. De asemenea, fulgii de porumb sunt foarte bogați în tiamină, bună pentru metabolismul carbohidraților, producerea de energie și dezvoltării funcțiilor cognitive.

Mei - este delicios, bogat în nutrienți precum cupru, mangan, fosfor, magneziu, și e recomandat atât pentru adulți, cât și pentru copii. În varianta decorticată, meiul este recomandat chiar și pentru bebeluși încă din prima etapă a diversificării (de la 7 luni).

Hrișcă - conține foarte mult fier, proteine și fibre, fiind considerate crupa ideală pentru cele mai sănătoase terciuri.

Orez – conține fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitamine B1 și E. Este, după grâu, cea mai consumată cereală la nivel mondial, milioane de oameni bazându-și alimentația anume pe orez.

In - este unic de felul său, căci conține Omega 3, grăsimile ce le găsim numai în peștele gras.

Compania Beatrice-Com, după cum am menționat, oferă o gamă foarte largă de produse de băcănie, marea majoritatea a acestora fiind crescute și prelucrate cu mare grijă în Moldova:

- Mălai

- Făină și crupe de porumb

- Crupe de griș

- Arpacaș de grâu roșu și de orz

- Arnăut de grâu

- Crupe de sorg (un produs non-gluten, foarte util copiilor și maturilor cu boala celiacă)

- Tărâțe de grâu

- Orez

- Crupe de hrișcă

- Linte

- Mazăre

- Fasole

- Năut

- Fulgi de ovăz; de porumb; de hrișcă; de grâu; de orz; de secară

- Fulgi 4 cereale (orz, grâu, ovăz, secară)

- Fulgi 5 cereale (ovăz, orz, grâu, secară, porumb)

- Fulgi 7 cereale (ovăz, secară, grâu, orez, porumb, mei, hrișcă)

- Fulgi 9 cereale (ovăz, orz, secară, grâu, porumb, mei, hrișcă, orez, in).

Pe parcursul a mai bine de 10 ani de activitate, compania și-a demonstrat calitatea înaltă și a câștigat încrederea consumatorilor, astfel încât produsele sale sunt distribuite și peste hotarele țării: România, Italia, Israel și altele.

Adaugă comentariu

Închide