Medic nutriționist: Un pahar de suc proaspăt de fructe pentru copil este egal cu unul de bere

Medic nutriționist: Un pahar de suc proaspăt de fructe pentru copil este egal cu unul de bere

Medicul nutriționist din România, Mihaela Bilic atenționează părinții asupra unor greșeli majore pe care le fac în ceea ce privește alimentația copiilor.

Una dintre greșeli este obiceiul părinților de a lăsa copiii să mănânce în fața televizorului sau încurajează mâncatul emoțional sau de plictiseală.

„Sunt mame care spun că vor ca copilul lor să mănânce dovlecel, dar ele urăsc dovlecelul și n-ar pune gura pe așa ceva”.

De asemenea, medicul consideră că părinții pot să le permită copiilor și gustări nesănătoase uneori, iar în majoritatea cazurilor mâncarea copiilor trebuie să fie în 80% din cazuri pregătită în casă și să se bazeze pe lactate, carne, ouă, pește, legume sau fructe.

O altă greșeală majoră comisă de părinți este faptul că familiarizează copiii cu fructe și sucuri de fructe, lăsând în umbră legumele.

„Un pahar de suc proaspăt de fructe, de fresh, este egal cu unul de bere. Adică nu e de glumă cu sucul de fructe, fie el și proaspăt. Copilul trebuie să mănânce fructul ca atare, mestecat cu tot cu pulpă. Când i-l dai sub formă de suc, cantitatea de fructoză absorbită este mult mai mare. Important este să reținem că fructele, față de legume, nu sunt la fel de valoroase”, spune medicul.

Sursa: copilul.ro

 

Adaugă comentariu