Pediatrul Mihai Craiu, despre efectele periculoase ale scorțișoarei asupra copiilor

Pediatrul Mihai Craiu, despre efectele periculoase ale scorțișoarei asupra copiilor

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că, în această perioadă, un condiment pe care îl folosim mai mult decât în restul anului poate produce urticarie, tulburări gastrointestinale severe sau chiar reacții anafilactice.

Este vorba despre scorţişoară, un condiment pe care în această perioadă îl consumăm fie în turtă dulce, plăcintă sau vin. 

În plus, specialistul atrage atenţia şi asupra faptului că mamele nu ar trebui să consume scorţişoară atunci când alăptează.

„Una din aromele tipice pentru acest sezon este scorțișoara. Vom mânca turtă dulce cu scorțișoară, plăcintă cu măr și scorțișoară sau vom bea vin fiert cu scorțișoară...

Și?

Pentru că mulți oameni vor primi, într-un timp scurt, scorțișoară, vor apărea și rare cazuri de efecte adverse legate de produsele ce conțin această aromă. 

Sunt descrise cazurile de urticarie, de tulburări gastrointestinale severe sau chiar reacții anafilactice produse de scorțișoară.

Unii copii mici pot fi afectați grav de scorțișoară, motiv pentru care ea nu ar trebui administrată la sugari.

Și nu ar trebui să o folosească mamele care alăptează sugari foarte mici, deoarece aceasta se elimină, ca și alcoolul, cofeina, mercurul etc, prin laptele de mamă”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook.

Sursa: antena3.ro

Adaugă comentariu

Închide