Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

5 activități pentru copilul de 3 ani

5 activități pentru copilul de 3 ani

Indiferent de vârstă, fiecare copil poate participa la activități Montessori, adecvate vârstei sale. Având curiozitatea naturală și dorința de a fi independenți, copiii de trei ani sunt într-o poziție perfectă pentru a încerca activități Montessori. Prin urmare, orice activitate Montessori este benefică pentru copilul de trei ani, transmite suntmamica.ro 

Mulți părinți aleg activitățile Montessori pentru micuții lor, deoarece îi ajută pe cei mici să devină mai independenți, să se concentreze pe acțiunile lor și să devină responsabili.

Iată 5 activități Montessori, pentru copilul de 3 ani:

Spălatul vaselor

Când copiilor de trei ani li se oferă posibilitatea de a spăla vasele, ei nu numai că învață cum să curețe vasele, ci au și satisfacția că au putut face ceva util. Spălatul vaselor este o abilitate minunată pe care copilul de trei ani o poate întreprinde, deoarece ajută la dezvoltarea abilităților lui motorii.

Puzzle din 12 piese

Rezolvarea puzzle-urile nu implică doar folosirea abilităților motorii fine, ci și abilitățile de rezolvare a problemelor. Ca atare, ele reprezintă o activitate Montessori minunată pentru copilul de trei ani.

Grădinăritul

Potrivit lui Eden Prairie Montessori, grădinăritul îi ajută pe copii să se conecteze cu natura. Prin creșterea plantelor din micile semințe, copilul de trei ani învață responsabilitatea, deoarece trebuie să ude plantele. Și pentru că fructele, legumele sau chiar florile nu cresc peste noapte, copilul învață și ce înseamnă răbdarea.

Aranjatul mesei

O activitate pe care copilul de trei ani o poate practica zilnic este pregătirea mesei. Potrivit Școlii Wellan Montessori, copiii mici au impulsul de a dori să ajute la treburile casnice și ar trebui să li se ofere această oportunitate. O modalitate de a face acest lucru este să-ți încurajezi copilul să te ajute la aranjarea și pregătirea mesei.

Pictura cu degetele

Pictura cu degetele le permite copiilor să exploreze mediul folosindu-și abilitățile senzoriale. De asemenea, este o oportunitate de a învăța culorile și de a vedea ce se întâmplă atunci când culorile sunt amestecate.

Potrivit Montessori Children's House, atunci când micuții pictează cu degetele, nu numai că își explorează latura creativă, dar își dezvoltă și coordonarea mână-ochi și își îmbunătățesc abilitățile motorii fine.

 

Share:

Articole recomandate