Cât de uşor poate fi agresat un copil prin intermediul internetului (Video)

Cât de uşor poate fi agresat un copil prin intermediul internetului (Video)

Reţelele de socializare devin din ce în ce mai populare şi sunt împânzite de mulţi copii. Din moment ce nu este supravegheat în lumea virtuală, un copil poate deveni uşor o pradă pentru agresori.

Coby Persin a filmat un experiment social prin intermediul căruia vrea să demonstreze cât de periculos poate fi să îţi laşi copilul pe reţelele de socializare şi cât de naivi pot fi aceştia.

Coby şi-a făcut câteva profiluri pe facebook şi a purtat o serie de discuţii cu 3 adolescente. Le spunea că are 15 ani şi că s-a mutat recent în oraşul lor şi vrea să îşi facă prieteni noi. După doar câteva zile, acesta le propunea fetelor să se întâlnească. Surprinzător, dar toate fetele au fost de accord fără prea multe ezitări, iar unele dintre ele i-au dat chiar şi adresa lor. Totul a fost înscenat cu acordul părinţilor care nu le venea să creadă că fiicele lor pot ieşi pe ascuns cu o persoană necunoscută. Vezi în videoul de mai jos ce se întâmpla atunci când fetele ajungeau la locul întâlnirii.

În urma acestui experiment, Coby Persin speră că şi-a atins scopul şi că adulţii şi copiii vor conştientiza cat de uşor pot fi manipulaţi prin intermediul reţelelor de socializare.

 

Adaugă comentariu