Crește un copil cu un spirit puternic! 7 lucruri pe care să i le repeți de câte ori ai ocazia

Crește un copil cu un spirit puternic! 7 lucruri pe care să i le repeți de câte ori ai ocazia

Părinții sunt ghidul copiilor către cunoaștere și sunt primii care le modelează personalitatea. Așa cum înveți copilul cum se numesc obiectele, să numere sau să recunoască culorile, așa cum îi explici ce este bunătatea, generozitatea, viața, dragostea, la fel îl poți învăța cum să-și construiască o personalitate și un spirit puternice și să aibă încredere în forțele sale.

Iar pentru asta nu trebuie decât să-i repeți de câte ori ai ocazia câteva lucruri:

1.Orice este posibil când crezi în tine! Copiii trebuie să învețe că singurii care le pot pune piedici pe calea către ceea ce își doresc sunt ei înșiși.

2. Când vrei să obții ceva, oferă și tu la rândul tău! Este important să-i învățăm de mici că a oferi este secretul abundenței.

3. Orice alegere pe care o faci schimbă viitorul. Când facem ceva ce le aduce bucurie altora, ne vom bucura și noi.

4. Nu te opune, mergi cu valul. Aceasta frază poate parea un îndemn la conformism și la respectarea spiritului de turmă. Totuși, mesajul are legatură cu lucrurile pe care le înveți și cu respectarea regulilor.

5. Atunci când speri la ceva, semeni o sămânță. Ceea ce îți dorești determină ceea ce obții. Tocmai de aceea trebuie să alegem cu grijă în ce ne punem speranțele.

6. Bucură-te de tot ce ți se întâmplă. Tot ce trăim în viață este o experiență și copilul trebuie să învețe să trăiască fără teamă de eșec, ci cu dorinta de a accepta diversitatea, de a învăța câte ceva din tot ce i se întâmplă.

7. Ești aici pentru un motiv și tot ce faci contează. Copiii trebuie să înțeleagă de mici că au un scop în viață, definit pe moment, pentru început. Nu ceea ce faci, în sine, este important, ci atitudinea cu care o faci. Iar când trăiești cu bucurie fiecare clipă, găsești lucruri care dau sens existenței.

 

Sursa: copilul.ro; super.ua

Adaugă comentariu