Cum te poți înțelege cu copilul tău de 2-3 ani? Află care e secretul

Cum te poți înțelege cu copilul tău de 2-3 ani? Află care e secretul

Probabil fiecare mamă a trecut prin momente în care copilul său nu știa ce își dorește și își schimba părerile la fiecare 5 minute. Acum îți zice că vrea un biscuite, iar peste câteva clipe mornăie că nu mai vrea nimic. Evident că începi să îl întrebi de ce nu mai vrea acel biscuite și ce s-a întâmplat între timp.

Lauren este o mămica unui băiețel de 2 ani care a dezvăluit pe blogul său intitulat "Military Wife and Mom", care este secretul unei bune înțelegeri cu copilul.

Lauren menționează că comportamentul copiilor până la vârsta de 3 ani este dictat preponderent de emoțiile acestora, motiv pentru care un părinte nu trebuie să se enerveze atunci când copilul său este indecis.

Cum reacționează Lauren atunci când are o neînțelegere cu copilul său?

“În una din zile fiul meu mi-a zis că vrea un tost, iar după ce i-am prăjit felia de pâine, fiul meu s-a supărat și mi-a spus că nu mai dorește să mănânce. Am hotărât să nu mă alarmez și să nu mă cert cu el, așa că am mers să îmi pregătesc cafeaua. Dacă e să analizăm situația după teoria că fiul meu a reacționat impulsiv din cauza emoțiilor, atunci nu mai avea nici un rost să îl iau la întrebări, așa că i-am zis că dacă nu vrea să mănânce acea felie acum, o poate mânca mai târziu. După câteva minute din momentul în care a refuzat felia, copilul meu a venit la bucătărie pentru a mânca totuși tostul. Într-un final am reușit să nu ne certăm, iar copilul meu a decis într-un final ce își dorește. Regula e simplă – nu te certa cu cel mic ci acceptă-i emoțiile, îmbrățișează-l și permite-i să decidă de unul singur.

Foto: parenting.com

Adaugă comentariu