Fotografia care face înconjurul internetului! Copii surprinși dormind afară, în paturi, la 0 grade Celsius

Fotografia care face înconjurul internetului! Copii surprinși dormind afară, în paturi, la 0 grade Celsius

Poate că ți s-ar părea absurdă, chiar scandaloasă, ideea de a-ți lăsa bebelușul să își facă somnul de prânz afară, în frig, la temperaturi de maximum 0 grade Celsius. Însă pentru majoritatea părinților din țările nordice aceasta este o practică obișnuită!


Popoarele nordice au obiceiul de a-și lăsa copiii, încă de la vârste fragede, să doarmă în frig, afară. Mai mult decât atât, pe Facebook circulă de câteva zile bune o fotografie postată pe pagina unei grădinițe din Canada, în care mai mulți copii dorm afară, deși temperaturile nu depășesc 0 grade Celsius în această perioada acolo. Bineînțeles, toți prichindeii sunt îmbrăcați foarte gros și înveliți în așa fel încât să nu le fie frig și să doarmă bine, așa cum este precizat și în postare.

Foarte mulți părinți au ținut să împărtășească faptul că și ei, la rândul lor, își mai lasă copiii să doarmă afară, în frig și spun că acest obicei nu aduce decât beneficii în ceea ce privește sănătatea celor mici.

  • „Fiica mea dormea destul de des afară, îmbracă bine, indiferent de vreme. Noi locuim în Scoția. Chiar avea un somn mai liniștit afară, decât dacă ar fi dormit în casă”, a mărturisit una dintre mămici, la postarea cu pricina.
  • „Copiii mei dormeau afară, în cărucioare, din aprilie până în decembrie. Acum sunt niște adulți sănătoși și fericiți. Ne place foarte mult chiar și acum să petrecem mult timp în aer liber”, a mai explicat o mămică.
  • „Bunica mea mereu mă îmbrăca gros și stătea cu mine pe verandă, la aer liber, în mijlocul iernii. Acum și eu procedez la fel cu cei doi copii ai mei. Le place foarte mult să doarmă afară”, mai spune un părinte.
  • „Fiul meu iubea să doarmă afară când era mic, indiferent de vreme. Se calmă imediat cum îl scoteam la aer și adormea instantaneu”, mai spune o mamă. 

Adevărul este că foarte mulți specialiști consideră că obiceiul de a-i culca pe copii în frig este benefic pentru sănătatea lor. Expunerea copiilor la aer curat, chiar și atunci când este rece afară, previne riscul apariției răcelilor și gripelor, pe care le-ar dobândi mai ușor în interior. De asemenea, dormitul în aer liber îi calmează pe cei mici și îi ajută să doarmă mai bine și mai profund, datorită sunetelor din natură, care ușurează procesul de relaxare, explică specialiștii.

Există câteva măsuri de siguranță pe care părinții le iau atunci când își culcă copiii afară, la temperaturi scăzute. Au grijă să îi îmbrace pe cei mici foarte gros, în haine care să le țină de cald, de preferat din lână. Ideal ar fi că cei mici să doarmă în cărucior, într-un pătuț sau într-un scaun înclinat și neapărat într-un sac de dormit sau un combinezon de iarnă.

Sursa: qbebe.ro

 

 

Adaugă comentariu

Închide