Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Imaginile cu o mamă şi fiica ei au devenit virale pe Internet. Cele două suferă de o afecţiune genetică rară

Imaginile cu o mamă şi fiica ei au devenit virale pe Internet. Cele două suferă de o afecţiune genetică rară

Talyta Youssef Aziz Vieira, în vârstă de 43 de ani, din Brazilia, nu a fost deloc mirată după ce a văzut că bebeluşul ei, pe numele său Mayah, s-a născut cu două culori diferite ale părului. Atât ea, cât şi alte câteva rude de-ale sale au moştenit o afecţiune genetică rară, ce face ca o porţiune din păr să fie mai deschisă la culoare.

Mama fetiţei şi-a dat seama că frumuseţea constă în diferenţele ei, aşa că o va încuraja şi pe Mayah să aibă încredere în ea, cu trecerea timpului. Ştia încă din timpul sarcinii că există o probabilitate mare ca şi copilului să-i fie transmisă afecţiunea genetică. Din momentul în care s-a născut, fetiţa avea deja multe fire de păr alb. Moaşa ei a postat o fotografie cu micuţa pe reţelele de socializare, iar la scurt timp, alte imagini au fost făcute de către un profesionist în timpul unei şedinţe foto. Imaginile au devenit virale în online, iar prietenii Talytei şi-au dat seama că este fetiţa ei, fără să afle din presă ori să le povestească cineva de întâmplare. 

 

„Am încercat să-mi ascund părul alb până la vârsta de 20 de ani. Apoi, mi-am dat seama că sunt unică şi specială. Vreau să-i dau acel exemplu lui Mayah. Oamenii ne opresc mereu ca să vadă cât de specială este ea.

De când postez poze cu Mayah pe social media, oamenii au comparat-o cu Cruella, Rogue de la X-Men sau Anna din Frozen. Atunci m-am gândit că ar fi o idee minunată pentru noi să ne îmbrăcăm ca acele personaje. Vreau ca Mayah să rămână cu amintiri frumoase despre felul în care arată.

Este un supererou. S-a întâmplat ca alte persoane speciale să mă contacteze şi să-mi mulţumească pentru că le-am ajutat să se accepte pe ele însele. Să îmbrăţişăm ceea ce ne face diferiţi.”, a povestit mama fetiţei. 

 

Piebaldismul, o afecţiune genetică rară

Cauza este absenţa celulelor melanocite, responsabile de producerea melaninei - pigmentul ce conferă culoare părului, ochilor, pielii. Inclusiv genele sau sprâncenele pot să fie decolorate. În majoritatea cazurilor, sunt prezente încă de la naştere şi nu cresc în cantitate sau dimensiune odată cu înaintarea în vârstă. Afecţiunea nu are niciun efect direct asupra sănătăţii unei persoane, dar zonele nepigmentate prezintă un risc crescut de a face arsuri solare şi cancer de piele, cauzate de expunerea excesivă la soare.  

Sursa: clickpentrufemei.ro

Share:

Articole recomandate