Metoda simplă și eficientă cum să-ți înveți copilul să nu te mai întrerupă

Metoda simplă și eficientă cum să-ți înveți copilul să nu te mai întrerupă

Probabil fiecare părinte s-a confruntat cel puțin o dată cu faptul că cel mic intervine și întrerupe discuția părintelui cu alt matur. Această calitate, de a aștepta răbdător până se încheie discuția, nici mulți maturi nu o au, darămite un copil. Însă există o metodă foarte simplă prin care ne putem învăța copiii să nu ne întrerupă în timp ce discutăm cu cineva.

Într-o zi două prietene stăteau de vorbă când fetița uneia dintre ele s-a apropiat și și-a apucat mama de încheietura mâinii. Femeia și-a pus palma altei mâini peste mânuța fiicei sale și a continuat discuția, iar când și-a încheiat gândul s-a întors la fetiță și a întrebat-o ce dorește să-i spună.

După acest caz a doua femeie a decis să aplice această metodă și în cazul copiilor săi, iar ulterior s-a convins că lucrează. Dar înainte de aceasta le-a explicat de câteva ori copiilor că dacă dorește să le spună ceva mamei sau tatălui, atunci doar să-și pună mânuța pe mâna părintelui, fără să-l întrerupă din discuție.

Femeia e de părere că atunci când maturul își pune mâna sa pe mânuța copilului când acesta s-a apropiat, copilul înțelege că i se acordă atenție, că părintele a înțeles ce se dorește de la el și că îl va asculta imediat cum se eliberează.

Încercați și voi această metodă dacă vă confruntați cu astfel de situații când copiii deseori se implică în discuțiile maturilor și îi întrerup.

 

Informații: fit4brain.ru

Foto simbol: asiam.ie

Adaugă comentariu