Metoda simplă și verificată pentru a adormi bebelușul foarte ușor
- 2017-07-05
- 13199
Uneori, este foarte dificil să adormi un bebeluș și încerci să faci aproape orice doar ca acesta să doarmă. Îl legeni, îi cânți, îi dai să mănânce, îl mângâi, îl plimbi în cărucior și multe altele, care cu părere de rău uneori nu dau niciun rezultat, ba chiar mai mult, bebelușul devine mai morocănos și nicidecum nu adoarme. Află care ar fi soluția potrivită pentru a reuși să adormi bebelușul la timp!
Polly Moore, director al Sleep Research at California Clinical Trials din San Diego şi autor al cărţii „The Natural Baby Sleep Solution”, are o altă soluţie, una care se bazează pe ritmul de somn al bebeluşilor și care s-a dovedit a fi extrem de eficientă.
Până la vârsta de 3 luni a bebelușului, părinții trebuie să fie foarte atenți la regimul copilului și să observe momentul când bebelușul se trezește. Din acel moment, mai adăugați 90 de minute, perioadă în care bebelușul este alert, apoi iarăși puneți bebelușul la somn. Și tot așa continuați toată ziua, având grijă ca cel mic să doarmă din 90 în 90 de minute.
Și nu așteptați ca bebelușul să vă dea de înțeles că îi este somn, uneori acesta nu este capabil să vă arate acest lucru, iar dacă nu se freacă la ochi sau dacă nu cască, asta nu înseamnă că nu-i este somn. Un lucru la fel de important este ca atunci când se împlinesc 90 de minute, nu alergați repede să hrăniți bebelușul, să îl schimbați sau să îl legănați, ci pur și simplu puneți-l la locușorul său de dormit. Cei mici trebuie să profite de ritmul lor natural de dormit, în așa fel nu vor fi morocănoși sau iritați și se vor odihni suficient.
Nu vă conduceți după ideea că dacă cel mic doarme mai puțin ziua, atunci noaptea va dormi din plin, este greșită. Pentru că ritmul său natural nu este respectat, atunci şi somnul de noapte va fi dificil. Şi aşa ajungem să avem copii care se trezesc de mai multe ori pe noapte.
Această regulă este valabilă și pentru copiii mai mari, ciclul de somn fiind tot la 90 de minute. Doar că copilul mai mare nu va avea nevoie de 5 perioade de somn pe zi, ci numai de 2 sau 1. Calculul se face în felul următor: să zicem că se trezeşte la 6.30. Atunci primul somn va fi la 8 sau la 9.30, sau la 11, sau la 12.30. Nu contează cât de mult doarme. Când se trezeşte începi iarăși să calculezi la 90 de minute care este cel mai propice moment ca să pui bebeluşul iarăși la somn.
Foto: amothershipdown.com; Informații: suntmamica.ro