Oare copilul meu a luat în greutate cât trebuie? Grafic de creștere de la naștere până la 3 ani

Oare copilul meu a luat în greutate cât trebuie? Grafic de creștere de la naștere până la 3 ani

Nu degeaba se spune că meseria de părinte este cea mai grea din lume. Emoţiile, grijile legate de sănătatea celui mic sunt „încercări” prin care părinţii trec zi de zi, iar ele sunt cu atât mai mari la primul copil. Una dintre aceste temeri este şi cea legată de dezvoltarea celui mic. Înainte de toate este bine să ştii că fiecare copil creşte în ritmul lui, iar faptul că este mai mic sau mai mare decât alţii de vârsta lui nu reprezintă neapărat un semn de îngrijorare.

Pe lângă măsurătorile pe care le face medicul pediatru la fiecare consult (când obişnuieşte să măsoare înălţimea şi să cântărească copilul), de ajutor sunt şi graficele de creştere, potrivit www.babycenter.com. Astfel poţi să urmăreşti de acasă dacă cel mic se încadrează în tiparul de creştere specific vârstei lui.

Mai jos puteți vedea un grafic de creştere la copii, de la 0 la 3 ani. Datele provin de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (cele pentru copiii cu vârsta mai mică de 2 ani) şi de la Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din Statele Unite ale Americii (pentru cei mai mari de 2 ani).

 

Info: Ca punct de referinţă – în medie jumătate dintre copii se încadrează în valorile prezentate în grafic, în timp ce 25% sunt mai mari, iar ceilalţi 25% mai mici.  De aceea, dacă observați discrepanțe, cel mai bine este să vorbiți cu pediatrul care vă poate lămuri cu privire la felul în care se dezvoltă copilul vostru.

 

Sursa: totuldespremame.ro; tsn.ua

Adaugă comentariu