Specialiști: Copiii care se trezesc noapte mai des sunt mai inteligenți

Specialiști: Copiii care se trezesc noapte mai des sunt mai inteligenți

Dacă micuțul tău se trezește de mai multe ori în timpul nopții, ar trebui să știi că este un semn al inteligenței, potrivit experților.

Profesorul Peter Fleming de la Universitatea din Bristol, specializat în sănătatea și dezvoltarea copilului, spune că bebelușii care nu dorm noaptea sau care se trezesc foarte des sunt asociați cu nivele mai ridicate de inteligență și o mai bună sănătate mintală.

Acesta mai spune că există o legătură între „nivelurile foarte ridicate ale realizărilor intelectuale și de dezvoltare, și faptul că nu prea dorm noaptea”. De fapt, el dă asigurări că teoria care susține că bebelușii ar trebui să doarmă practic fără întrerupere este un concept al maternității moderne, deoarece, potrivit evoluției, cel mai natural lucru este ca aceștia să se trezească adesea.

Copiii nu sunt proiectați să doarmă pentru perioade lungi de timp, nu este bine pentru ei și nu există absolut nicio dovadă că cineva are vreun beneficiu când copilul doarme mult și constant”, a precizat profesorul Fleming.

 

Sursa: copilul.ro; letidor.ru

Adaugă comentariu