Studiu: Copiii interesați de dinozauri pot avea un nivel superior de inteligență

Studiu: Copiii interesați de dinozauri pot avea un nivel superior de inteligență

Rezultatele unui studiu realizat de Universitatea din Indiana și de Universitatea din Wisconsin au constatat că micuții care prezintă un interes foarte mare pentru dinozauri pot avea un nivel superior de inteligenta.

Studiul a constatat că cei mici care dezvoltă interese obsesive la lucruri precum dinozaurii, vor avea mai multe beneficii în viață. Acestea includ perseverența sporită, atenție îmbunătățită, creșterea abilităților de gândire complexă, cum ar fi prelucrarea informațiilor.

În plus, modul în care un copil studiază dinozaurii a dovedit că îl va ajuta să dezvolte strategii pentru a aborda problemele pe tot parcursul vieții.

Dragostea pentru dinozauri nu este singurul semnalizator bizar al inteligenței superioare la copii - neputința de a dormi noaptea este, de asemenea, un factor care ți arată cât de inteligent este copilul.

Profesorul Peter Fleming a susținut că bebelușii care nu dorm toată noaptea pot fi mai inteligenți decât cei care iubesc somnul. „Copiii nu sunt proiectați să doarmă pentru perioade lungi de timp”, a explicat el.

 

Sursa: copilul.ro; tlum.ru

Adaugă comentariu