Un nou sindrom cauzat de lipsa părinților afectează tot mai mulți copii

Un nou sindrom cauzat de lipsa părinților afectează tot mai mulți copii

Sindromul ATPC este pus pe seama neglijenței părinților față de micuții lor și de timpul mult prea scurt petrecut împreună. Acest sindrom afectează din ce în ce mai mulți copilași, condamnându-i să fie nefericiți, violenți atât verbal, cât și fizic cu cei din jurul lor.

ATCP este denumirea generică pentru Angered Temper with Choleric Progression, un sindrom tot mai des întâlnit la copiii cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani, cu manifestări extreme, ce includ comportamente dezadaptive.

Sindromul ATCP, avertizează specialiști, este cauzat de lipsa părinților și nu este vorba numai depre copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Îngrijorător este, însă, numărul în creștere al copiilor care se simt neglijați de părinții prezenți fizic, cu care locuiesc, dar cu care nu comunică. Unul din 10 copii de școală generală declară că stă de vorbă cu părinții lui doar câteva minute într-o zi lucrătoare.

Psihologii atenționează: copiii care nu petrec suficient timp cu părinții și care sunt astfel neglijați pot prezenta tulburări de comportament cu manifestări specifice sindromului ATCP, tot mai des întâlnite în rândul celor mici. Prezența a 3-4 simptome dintre cele indicate de specialiști este suficientă pentru ca un astfel de copil să poată fi considerat ca având comportament dezadaptativ.

Cum tratam un copil cu ATCP?

Cu atenție. Nu e nimic de cumpărat, tot ce îți trebuie ai deja: timp. Se cere doar să îi croiești si lui un pic, din partea de timp de calitate bună. 

Pentru mai multe informații accesați AICI.

Foto: itsybitsy.ro

Adaugă comentariu