7 trucuri testate pentru părinţii ai căror copii nu vor să meargă la grădiniţă

7 trucuri testate pentru părinţii ai căror copii nu vor să meargă la grădiniţă

 

Perioada de acomodare la grădiniţă a trecut demult, iar piciul tău aşa şi nu s-a obişnuit cu noua lui „casă”? Cu siguranţă că ai avut cel puţin odată surpriza de a te pomeni cu mofturi gen: „nu mai merg la grădiniţă”, „azi vreau să rămân acasă” chiar de dimineaţă. E şi mai grav atunci când copilul îţi organizează zilnic asemenea scene şi care, de obicei, se soldează lacrimi, ton ridicat, întârzieri la serviciu şi o dispoziţie stricată pentru toată ziua. Ce poţi să faci? Desigur să schimbi tactica

Găseşte mai jos şapte sfaturi numai bune de aplicat în c zul unui copil care „nu e prieten” cu grădiniţa:  

  • Un copil ar trebui să doarmă suficient şi să se trezească odihnit. De aceea, ţine cont nu doar de orele dormite, ci şi de calitatea saltelei, de gradul de confort al patului, de ventilarea camerei. Este foarte important de menţinut acelaş orar de somn, chiar şi în week-end.
  • Un copil sănătos şi viguros se trezește mai devreme şi se pregăteşte de grădiniţă cu mult mai repede. Aşadar, dăi cât mai multe fructe şi legume proaspete pe tot parcursul zilei. Înlocuieşte sucurile din comerţ şi apa gazată, cu sucuri naturale proaspăt stoarse acasă. Seara faceţi exerciţii, plimbări, la necesitate include vitaminele sau polivitaminele.  
  • Învaţă copilul să fie independent încă de la o vârstă timpurie. Ştim că poţi face totul mult mai repede şi mai bine decât el, dar nu-l priva pe cel mic de posibilitatea de a învăţa să se autodeservească. Ajută-l în lucruri minore, acolo unde el încă nu a atins vârsta necesară de a se descurca de unul singur.  Nu uita să îl controlezi.
  • Evaluează încă o dată ordinea acţiunilor din cursul dimineţii. Poate e cazul să schimbi ceva. Spre exemplu, să pregăteşti totul de cu seară. Unor oameni le vine mult mai uşor să se culce mai târziu cu 10 minute, decât să se trezească dimineaţa cu 10 minute mai devreme.
  • Fă-ţi obiceiul de a rămâne în bună dispoziţie pe tot parcursul dimineţii, întrucât starea ta afectează copilul. Nu ţipa, nu înjura. Problemele stringente lasă-le pe mai târziu. Nu începe rezolvarea lor chiar de dimineaţă. 
  • Discută cu copilul în drum spre grădiniţă pe orice temă: un nou subiect de desen animat, scenariul celor mai apropiate sărbători sau a week-end-ului. Povesteşte-i istorii hazlii şi interesante. Asta îl va face nerăbdător să iasă cât mai repede din casă, nu înainte ca să se îmbrace şi să mănânce.
  • Indiferent de circumstanţe, nu uita - copilul este cea mai mare bogăţie. Chiar dacă te grăbeşti, iar copilul face nazuri, nu îl certa şi nu îl pedepsi. Nici o recompensă materială nu va înlocui fericirea din ochii copilului tău.
Foto: advicenow.org.uk; Informații de pe: www.vospitaj.com 

Adaugă comentariu