(FOTO) Câinele polițist de frontieră, în vizită la o grădiniță din capitală. Vedeți a cui a fost inițiativa!

(FOTO) Câinele polițist de frontieră, în vizită la o grădiniță din capitală. Vedeți a cui a fost inițiativa!

Laky, câinele polițist de frontieră în Republica Moldova, și-a făcut noi prieteni în timpul unei vizite la grădinița nr. 108 din sectorul Râșcani al capitalei. Copiii au prezentat mai multe cunoștințe cu privire la tema zilei „câinele polițist” în cadrul unei activități deschisă pentru părinți și cadrul didactic. Contactată de Odoraș, Raisa Novițchi, ofițer de presă la Poliția de Frontieră, a povestit că inițiativa îi aparține directoarei instituției de învățământ.

Poliția de Frontieră anunță că, plini de energie, emoții și entuziasm, așa l-au întâmpinat micuții pe Laky, fiind nerăbdători să admire exercițiile cu implicarea patrupedului. Sub privirile curioase ale preșcolarilor, câinele polițist de frontieră și-a etalat iscusințele prin succesiunea acțiunilor primite comandă de la colegul său chinolog Ghenadie Rotaru.

Pe final copiii au aflat detalii și curiozități despre viața și activitatea lui Laky. Un moment hazliu a fost atunci când un băiețel l-a întrebat pe instructor câți ani are câinele. Când a venit răspunsul că 2 ani și 8 luni, băiețelul mirat și plin de haz a zis: „E mai mic și decât mine!”.  Ulterior Laky a fost petrecut cu zâmbete și zeci de aplauze. Iar în imagini puteți vedea câtă voie bună le-a oferit patrupedul micuților.

Raisa Novițchi a mai comunicat că câinii polițiști de frontieră deseori sunt invitați la diverse evenimente în școli, însă când vine vorba de grădinițe se merge numai dacă sunt prezenți și părinții copiilor, chiar dacă patrupedul este foarte cuminte și niciodată nu le-ar face ceva rău micuților.

Dacă și alte cadre didactice au astfel de inițiative de a invita câinele și inspectorul chinolog la activitățile lor școlare, colaboratorii Poliției de Frontieră se declară mereu deschiși.

 

Foto: pagina de facebook a Poliției de Frontieră

Adaugă comentariu