O mamă vorbește despre condițiile din grădinițele publice din Bruxelles

O mamă vorbește despre condițiile din grădinițele publice din Bruxelles

În timp ce unele mame contestă condițiile din grădinițele de la noi din țară, altele vin să le contrazică și spun că situația în Republica Moldova nu este chiar atât de rea. În acest sens, o mămică stabilită la Bruxelles, care a vizitat mai multe grădinițe publice de acolo, a hotărât să-și împărtășească impresiile în urma vizitelor sale.

Doina, este una dintre moldovencele care în prezent trăiește la Bruxelles, capitala Belgiei. În ultima perioadă aceasta a mers la mai multe grădinițe publice din acest stat, formându-și propria opinie privind condițiile de acolo. Aceasta nu a ezitat să le povestească și altor mămici despre experiența sa, făcând referire și la condițiile din grădinițele din Moldova.

„Dragi mămici, condițiile în grădinițele publice din Moldova nu sunt cele mai rele de pe glob. În ultima perioadă am vizitat câteva grădinițe publice din Bruxelles, în cartierul în care locuim (apropo, unul considerat bun, întrucât sunt instituțiile europene) și mare mi-a fost mirarea să văd condițiile din grădinițe/școli maternale, dar mai ales tipul de paturi pe care sunt culcați copiii! Vă las să judecați singure!!! La fel, mâncarea (care deseori nici nu e caldă) se plătește suplimentar, inclusiv timpul în care copiii iau prânzul se consideră supraveghere și se taxează la ora. De-ar vedea bruxellezii niște poze de la matineele de 8 martie din Chișinău cu toată casa mare din grădinițe (covoare, draperii etc.), ar rămâne mască.

O singură cameră de până la 20 mp pentru tot (dormit, mâncat, jucat), la fel mi se pare foarte compact! Un copil care nu vrea să doarmă poate continua activitățile în timp ce ceilalți încearcă să doarmă! Această postare n-a fost scrisă ca să blameze sistemul de grădinițe din UE, dar ca să arate și realitățile de acolo!”

În urma acestei postări, părerile au fost împărțite, unele mămici au fost total de acord cu autoarea postării, iar altele au încercat totuși să aducă argumente că condițiile și sistemul de învățământ din Moldova este departe de cel din Europa. 

Foto: Facebook.com

Adaugă comentariu