Părinții lansează un apel la autorități privind situația complicată din grădinițe

Părinții lansează un apel la autorități privind situația complicată din grădinițe

Mai multe grădinițe din capitală riscă să-și sisteze activitatea pe motiv că nu au destui angajați, fiind un deficit mare de bucătari și ajutori de bucătari. Dar nici la capitolul educatori sau dădace situația nu este mai bună. Părinții se declară îngrijorați de această situație, mai ales că nu se planifică majorarea salariilor angajaților din grădinițe, și propun lansarea unei petiții către conducerea capitalei sau chiar a țării.

„Dragi părinți, suntem deja în situație critică cu grădinițele. Soluții evident trebuie să găsească conducerea țării, dar noi putem veni cu un apel. Propun să facem o petiție oficială, cu implicarea presei, în care să le argumentăm situația creată și necesitatea de a lua măsuri drastice”, scrie mămica Nadia Stratila-Vizitiu în Grupul părinților solidari de pe Facebook.

Aceasta a adăugat că bugetul demult e aprobat și modificări nu vor interveni, dar poate fi creat un buget special în acest sens. „Credeți că e corect să fie organizat concert de Hramul Chișinăului, precum și alte sărbători? Să fie cheltuite iarăși câteva milioane de lei atunci când multe grădinițe vor fi închise în lipsă de bucătari, căci salariul e de 1000 de lei? Dacă deputații și miniștrii noștri au case de lux cu salariile plătite de la stat, de ce să nu doneze câte 1000 de lei lunar fiecare pentru un fond de ajutor pentru grădinițe? De ce părinții cu un salariu mizer pot și trebuie să contribuie la achitarea salariilor lucrătorilor din grădinițe, iar cei direct responsabili sunt bine merci?”, se întreabă mămica.

 

De câteva săptămâni mai mulți părinți scriu pe rețele de socializare că la grădinițele la care merg copiii lor este deficit de bucătari, iar unele instituții anunță că se vor închide dacă nu se găsesc angajați. Mulți părinți consideră că aceasta ar putea fi și o formă de presiune asupra lor să contribuie la crearea salariilor pentru angajații de la instituții fără a se împotrivi să contribuie la fonduri.

 

Foto simbol: bessarabiainform.com

Adaugă comentariu

Închide