7 modalități de a-ți convinge copilul să se spele pe dinți

7 modalități de a-ți convinge copilul să se spele pe dinți

 

Spălatul zilnic pe dinți este foarte important și necesar, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Micuții trebuie să deprindă acest obicei încă de la apariția primului dinte. Iar dacă se întâmplă ca micuții să se încăpățâneze, și caută diferite motive doar pentru a nu se spăla pe dinți, nu vă descurajați. Vă propunem o serie de metode eficiente, cum să convingeți copilul să facă din acest ritual o adevărată plăcere.

Este foarte important ca atunci când îți înveți copilul cum să aibă grijă de igiena orală, să fii foarte calmă și să te înarmezi cu multă răbdare. Pentru a avea rezultate, acest proces trebuie să decurgă fără presiune, fără strigăte și fără aplicarea forței.

Oferă-i copilului oportunitatea de a-și alege singur periuța și pasta de dinți

Dar în același timp trebuie să te asiguri că pasta pe care a ales-o copilul are un gust plăcut și nu conține fluor. Iar peria trebuie să fie din păr sintetic moale și să fie cât se poate de mică. De asemenea aceasta trebuie să fie colorată și atractivă.

Fii un exemplu pentru copilul tău

Profită de faptul că la vârste mici, copiii sunt cei mai buni imitatori și copiază aproape orice mișcare o vede în jur. Acesta este un bun prilej de a-ți lăsa copilul să te imite.

Jucați-vă cu copilul în timp ce vă spălați dinții

Roagă-ți copilul să te spele pe dinți sau jucați-vă în timp ce vă spălați. Nu uitați și de jucării (păpuși, roboți, animăluțe), împreună cu micuțul aveți grijă să spălați și dinții acestora, pentru a deprinde copilul că acest obicei este obligatoriu pentru toți.

Distrageți atenția copilului în timpul periajului

Transformați acest ritual într-o adevărată distracție. Cântați, recitați poezii sau dansați după melodia preferată a copilului – aceste metode că vor ajuta să transformați banalul ritual în ceva deosebit.

Oferă copilului recompense pentru treaba bine făcută și fixați succesele acestuia

Faceți un calendar unde să duceți evidența când copilul își spală dinții. Notați rezultatele împreună, și în fiecare lună printați în format color concluziile. Dacă a fost un copil exemplar oferiții recompense care îl vor motiva pe viitor.

Împreună cu copilul citiți cărți despre importanța igienei orale

Acum dispunem de o varietate de literatură, în care scrie despre igiena orală. Citiți cărți cu copiii în care se scrie despre: de ce trebuiesc dinții, de ce trebuie să avem grijă de ei, cine este zâna măseluță, și multe alte lucruri interesante despre dinți.

Priviți desene animate în care personajele au grijă de igiena orală

Sunt multe desene animate care pot fi benefice pentru copii. Și anume acelea în care personajele vorbesc despre importanța igienei orale și respectă cu strictețe acest ritual. Copiii pot urma exemplul personajelor lor preferate și singuri să vă îndemne să mergeți cu ei pentru a se spăla pe dinți.

Foto: firsttimemommy.net

Adaugă comentariu

Închide