Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Avertisment pentru toți părinții: “Nu mai înfășurați umerii copiilor cu prosoape, la plajă. Acest gest poate fi fatal pentru cei mici”

Avertisment pentru toți părinții: “Nu mai înfășurați umerii copiilor cu prosoape, la plajă. Acest gest poate fi fatal pentru cei mici”

Nikki Scarnati, instructor certificat de înot pentru copii și bebeluși, avertizează părinții să nu-și mai înfășoare copiii cu prosoape, atunci când se află la piscină sau la plajă.

„Eu însumi, ca părinte, am făcut acest lucru fără să-mi dau seama că poate fi fatal pentru copilul meu”, a dezvăluit instructorul.

Instructorul de înot a transmis că acest simplu gest poate pune copilul în pericol de înec. Copilul nu își va putea mișca brațele sub apă dacă el cade, din greșeală, în piscină și este învelit cu un prosop.

Deși este în instinctul natural al părinților de a-și înveli copiii cu un prosop imediat după ce micuții ies din apă, Nikki îi avertizează pe părinți să nu mai facă acest lucru.

„Bineînțeles că ne dorim să ne învelim copilul cu un prosop după ce acesta iese din apă, nu? Ar trebui să ne oprim din a mai face acest lucru, deoarece, dacă micuțul ar cădea în apă, nu își va mai putea mișca mâinile și picioarele”, spune instructorul.

Instructorul de înot dezvăluie care este modalitatea corectă de a înveli copiii cu prosop, la plajă

Nikki îndeamnă părinții să înfășoare întotdeauna prosopul sub brațele copilului, după ce i-au șters întregul corp.

„Când copilul iese din apă, șterge-i brațele, apoi roagă-l să le ridice și pune-i prosopul sub brațe. Aceasta este modalitatea corectă de a purta un prosop, la plajă. Asigură-te că prosopul este sub brațele micuțului și NU deasupra, pe umerii lui. În acest fel, dacă micuțul tău cade, din greșeală, în apă, el are acces la mâini și la picioare, pentru a înota”, a explicat instructorul de înot.

Sursa: suntmamica.ro 

 

Share:

Articole recomandate