Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

(FOTO) O mamă moldoveancă povestește cât de interesant își sărbătoresc ziua de naștere copiii în Germania

(FOTO) O mamă moldoveancă povestește cât de interesant își sărbătoresc ziua de naștere copiii în Germania

Sabina Cotorobai este o concetățeană de a noastră care de mai multă vreme a emigrat cu familia în Germania. Periodic Sabina ne povestește anumite aspecte privind creșterea și educarea copiilor în această țară, iar recent ne-a relatat cum este sărbătorită ziua de naștere a micuților. Ne-a părut destul de interesantă această experiență, așa că v-o relatăm în cele ce urmează.

Ziua de naștere a copiilor e o mare sărbătoare pentru noi părinții. Nici nemții nu fac excepție, se pregătesc din timp pentru aceasta. Petrecerea se poate ține atât acasă, cât și în diferite localuri. Un lucru important de specificat aici este că oriunde s-ar petrece sărbătoarea, sunt invitați doar copiii, iar dacă părinții doresc să fie prezenți, atunci își plătesc intrarea și ceea ce doresc să consume.

Noi am fost la multe petreceri de acest gen aici și parca ne-am adaptat stilului lor. De exemplu fiica cea mica a avut serbarea acasă. Eu am pregătit masa și jocurile, iar copii foarte degajat s-au distrat. Nu am gătit foarte multe, precum o făceam în Republica Moldova. De fapt nici nu s-a consumat mult. Copiii au avut nevoie de mai multă distracție. Invitațiile au fost transmise în formă scrisă, iar prezența a fost confirmată de părinți. Sărbătoarea a fost în curte, a fost cald și bine. Darurile primite au fost și ele coordonate, întrucât părinții când confirmau prezența insistau să le comunic și ce cadou să aducă.

Se serbează ziua de naștere atât la grădiniță, cât și la școală. Aici noi, părinții, putem duce o prăjitură, dar fără cremă, ori dulciuri pentru fiecare copil. Unii pun și câte o mică jucărie ori un pix.

Fata cea mare a avut petrecerea la bazin. Am organizat-o la fel din timp. Am rezervat masa și am plătit intrarea la bazin plus meniul în jur de 20 de euro de copil, nu ni s-a permis să aducem tortul de sărbătoare, așa că am comandat și prăjituri, dacă ar fi fost meniul standard, am fi plătit 12,5 de copil. Majoritatea părinților au îînsoțit copiii, ei au achitat singuri intrarea.

Ne-am distrat de minune. Fetele mele au spus că aceasta a fost cea mai minunată zi de naștere pe care au avut-o ori au participat vreodată.

 

Foto: arhiva personală

Share:

Articole recomandate