Idei pentru petrecerea aniversară a piciului tău

Idei pentru petrecerea aniversară a piciului tău

Te întrebi cum să organizezi o petrecere perfectă pentru copilul tău? Îți oferim noi câteva sfaturi care vor face memorabilă orice petrecere aniversară.

 

1. Dacă nu îți permiți să îi organizezi o petrecere în localuri sau spații amenajate pentru copii, ai putea să îi organizezi o petrecere acasă. Petrecerile acasă nu sunt demodată, ci din contra, mult mai plăcute pentru copilul tău care se va simți mai în largul său alături de prieteni. Pentru un succes garantat, inventează o tematică a petrecerii: pirații, prințesele, eroi din desene animate etc., iar fiecare copilaș prezent la eveniment să poarte un articol corespunzător tematicii. Dacă ai ceva mai mult timp la dispoziție, încearcă să decorezi casa cu diferite imagini, stegulețe, balonașe etc.

 

2. Creează împreună cu cel mic invitații pentru prietenii săi. Nu ne referim acuma la invitațiile clasice pentru nuntă, ci mai degrabă niște invitații personalizate – un mic desenuț realizat de voi cu datele petrecerii, un mesaj video, sau dacă aveți mai mult timp, ceva mai sofisticat. Copilului la sigur îi va plăcea să își invite prietenii la petrecere.

 

3. Ce gătim? Nu trebuie să îți faci prea mari bătăi de cap la acest capitol. Nu găti sarmale și pește umplut. Pregătește mici gustări (tartinuțe, plăcințele, aperitive), fructe și dulciuri, pe care ai grijă să le așezi cât mai apetisant pentru copii.

 

4. În cazul în care îți permiți, apelează la serviciile animatorilor, care la sigur îi vor distra la maximum pe cei mai mici.

 

5. Ce te faci cu părinții? În cazul în care copilașii sunt mici, atunci părinții vor trebui să îi însoțească. În acest caz, amenajează un mic spațiu și pentru părinți cu ceva gustări. În cazul în care copilașii sunt mai mărișori, ai putea să îi rogi pe părinții să îi lase pe durata petrecerii și să se întoarcă la terminarea ei.

 

6. Nu uita de muzică! Copiilor le place muzica, iar muzica potrivită poate face minuni.

 

7. Alegeți jocuri distractive:

  • Scaunele muzicale – așezați în centrul camerei câteva scaune (cu unul mai puțin decât copii), iar copiii vor trebui să danseze în jurul lor. Când opriți muzica, toți trebuie să se așeze pe scaune, iar cel care rămâne în picioare iese din joc. La runda următoare scoateți un scaun din joc astfel încât din nou să fie cu un copil mai mult decât scaune și repetați jocul până rămâne o persoană câștigătoare.
  • Povestea pe roluri – printați imagini cu personajele dintr-o poveste și oferiți-i fiecărui copil câte un personaj, îndemnându-i să reconstituie fragmente din poveste sau le puteți citi în voce povestea, iar ei să joace rolurile.
  • Desenăm pe baloane – umflați baloane și dați-le mai multe carioci pentru a desena pe ele mutrișoare amuzante.
  • Statuile – porniți muzica și îndemnații pe copii să danseze, iar apoi opriți-o brusc. Atunci când muzica se oprește, copiii trebuie să rămână într-o singură poziție și să nu să se miște. Între timp, un copil, trece prin fața lor și încearcă să îi amuze, cine râde primul iese din joc și în următoarea rundă el va fi cel care le va amuza pe statui.
  • Desenăm pe pereți și podele – lipiți de pereți sau de podea foi mari A1 și pur și simplu permiteți-le să deseneze.
  • Comoara – fă poze câtorva obiecte, iar apoi ascundele prin casă. Dă-le copiilor pozele și îndeamnă-i să le caute.

 

8. Cadouri pentru invitați! Chiar dacă toată lumea îi va aduce cadouri copilului tău, ar fi frumos să le oferi și tu ceva frumos care să le amintească de această zi: creioane colorate, puzzle-uri, cărțulii etc. Nu este nevoie de cadouri mari, ci de mici atenții!

 

Foto: bobosindoorplayground.com, classymommy.com, great-kids-birthday-parties.com, shindigz.com, staticflickr.com, byhandinvitations.co.uk , babycenter.com, beafunmum.com, nirmit.com.au

Adaugă comentariu

Închide