Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Un deliciu pentru pici: Prăjitură cu mere, alune și glazură

Un deliciu pentru pici: Prăjitură cu mere, alune și glazură

Bogat în vitamine și minerale, mărul este foarte bun în alimentația tuturor, de la mic la mare. Este și o vorbă: „Un măr pe zi ține doctorul departe”. O idee delicioasă pe care o poți pune ușor în practică este și rețeta de prăjitură cu mere, alune și glazură.

INGREDIENTE

200 de grame de alune fără coajă

200 de grame de unt la temperatura camerei

200 de grame de zahăr

3 ouă

4 linguri de iaurt

200 de grame de făină

jumătate de linguriță de praf de copt

1 măr și jumătate tăiat în felii subțiri

1 lingură de zahăr pudră

 

Pentru glazură

75 de grame de unt la temperatura camerei

75 de grame de zahăr brun

3 linguri de smântână lichidă

85 de grame de alune mărunțite

jumătate de măr (tăiat în felii subțiri)

 

PREPARARE

Încingi cuptorul, după care pui foaie de copt într-o tavă. Între timp, mărunțești alunele în robotul de bucătărie.

Pui într-un bol untul și zahărul, apoi amesteci cu o lingură de lemn până se omogenizează. Bați ouăle cu iaurtul până obții o compoziție cremoasă, apoi o torni peste cea de unt.

Cerni făina, adaugi praful de copt și pui peste alunele mărunțite. Le adaugi apoi peste celelalte ingrediente și amesteci bine. La final pui în compoziție și merele feliate. Torni amestecul în tava de copt, presari deasupra zahărul pudră și dai la cuptorul încins pentru o oră.

Prepari glazura cât prăjitura este la cuptor. Pui într-un vas la foc mic untul, zahărul și smântâna lichidă și amesteci ușor până se topește. Torni glazura peste prăjitură – înainte să o scoți din cuptor cu 10-15 minute.

Peste glazură presari alunele mărunțite și feliile de măr, apoi pui tava înapoi în cuptor. Scoți prăjitura din tavă, o pui să se răcească pe un grătar, după care o tai.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Share:

Articole recomandate