Campanie: Cumperi o jucărie, ajuţi o familie

Campanie: Cumperi o jucărie, ajuţi o familie

Brăduţi, jucării pentru brad, ciorăpei și pungi pentru daruri, cărţulii senzoriale de dezvoltare sau cu tematica sărbătorilor de iarnă și multe altele, sunt doar câteva din lucrările create în cadrul proiectului „Poveşti de la Speranţa”. Jucăriile sunt meșterite de mai mulţi părinţi care au copii cu necesităţi speciale, şi care în procesul de lucru au fost ajutaţi de cei mai mici.   

Poveşti de la Speranţa a demarat ca un proiect, în care s-au implicat iniţial opt familii care au copii cu dizabilităţi.

„Totul a pornit de la necesitatea de a implica mamele şi copiii într-o activitate comună, întrucât jucăriile senzoriale sunt educative, dezvoltă motricitatea fină, imaginaţia, gândirea, limbajul şi afectivitatea copilului. Ulterior, când au început să apără primele comenzi de la clienţi, pe lângă satifacţie sufletească, proiectul Poveşti de la Speranţa a însemnat şi un adaos la bugetul acestor familii, unde de regulă lucrează doar tatăl”, spune Emilia Zastavneţchi, Social Media Manager. 

Fiecare din cele peste 40 de lucrări, dar în special cărţile senzoriale, ascund în sine povestea de viaţă a uneia din cele 12 familii de la Centrul Speranţa, care cresc copii cu dizabilităţi.  “Inițial am lucrat la cărți comune, dar ulterior, după ce fiecare mamă a învăţat şi a evoluat de la o lucrare la alta, am început să lucrăm individual la comenzi. După o săptămână de lucru, în sfârşit, am adus şi eu primii 200 de lei în casă”, spune Veronica, una dintre mame.   

Lucrările sunt comercializate la târguri sau online, iar preţul variază între 25 lei şi 800 lei, pentru lucrări mai complexe, care au necesitat mai multe săptămâni de lucru. La moment produsele pot fi gasite la Centrului Comercial Atrium, etajul 4, expuse în cadrul Campaniei "Merit să fiu apreciat". La fel pot fi comandate pe pagina de facebook sau la numărul de telefon 079775513. 

 

Adaugă comentariu