Când le punem cercei fetițelor, în bebelușie sau când își doresc ele fiind mari? Răspunsurile mamelor!

Când le punem cercei fetițelor, în bebelușie sau când își doresc ele fiind mari? Răspunsurile mamelor!

O întrebare de interes printre mămici de fetișe este când să le pună cerceluși. Unele se tem că micuța va fi afectată cumva dacă îi pun din fragedă copilărie cercei, altele afirmă că e mai bine când sunt foarte mici căci nu-și mai amintesc apoi de durere.

O astfel de discuție am surprins și într-un grup specializat de mămici. Iar unele comentarii vi le oferim mai jos ca să înțelegeți ce păreri au majoritatea mămicilor care au răspuns la întrebarea: Când le punem cercei fetițelor, când sunt mici sau le lăsăm să ia această decizie singure la maturitate?”

Nu vom publica și nume. Deși nu au fost oferite informații cu caracter personal, credem că importante sunt răspunsurile doar:

„Fiecare mămică cu gândirea ei. Eu am pus la câteva zile din viața ei”.

„ Eu i-am pus în maternitate. Dacă ea o să decidă că nu dorește să poarte, îi poate scoate”.

„Eu am pus la ambele fetițe încă din spital”.

„Când sunt mici deoarece nu le doare și când cresc nu-și mai amintesc nimic. Mie nu mi-au făcut când eram mică și a trebuit să-mi fac la 13 ani și durerea ce am simțit-o e de groază. Cel mai bine când e bebe”.

„Când sunt mici. Eu am trecut prin așa ceva. Mi-am făcut găuri în clasa a 8-a și e foarte dureros”.

„ Și eu i-am băgat cercei la 10 luni, a plâns atunci pe moment, M-am jucat cu ea și după 10 minute nu a mai avut nimic”.

„ Mie nu mi-au pus cercei când eram mica, iar la școală eram tare supărată când vedeam fetițe cu cercei și eu nu aveam. Într-un final mi i-au pus dar știu că a fost dureros. Cât mai repede te sfătuiesc”.

„ Eu dacă aș avea fetiță nu i-aș pune cercei mai devreme de 2 ani. Mi se par urechiușele unui nou-născut prea sensibile pentru cerceluși. O poți face cochetă și fără cercei”.

„ Noi nu am pus fetiței, am lăsat-o pe ea să decidă. ...eu am găuri și nu îmi place să port cercei...”

 


În concluzie majoritatea au optat pentru a le pune fetițelor cerceluși încă din bebelușie. Cât ține de materialul bijuteriilor, opiniile s-au împărțit cam în jumătate, unele sunt pro cercei medicinali la început, apoi schimbați cu cei din aur, altele au afirmat că din start le-au pus din aur și nu au avut probleme.

 

Foto simbol: alwaysbusymama.com

Adaugă comentariu

Închide