Cum alegem cea mai bună suzetă pentru copil?

Cum alegem cea mai bună suzetă pentru copil?

Multe dintre mămici au temeri dacă este bine sau nu să folosească suzetă și se întreabă dacă aceasta este sănătoasă pentru copil.

Am auzit mămici care spuneau: „Nu-mi place când copilul meu începe să țipe și să plângă. Am impresia că este vina mea și neplăcut este că nu pot face nimic. Uneori folosesc suzetă pentru a-l calma, dar am auzit că nu este sănătoasă pentru copil și, așa că prefer să-l aud plângând decât să îi rănească gura”.

Pentru a evita asemenea probleme am apelat la sfatul specialiștilor din cadrul Observatorului Științific Chicco.

Aceștia ne-au argumentat faptul că suptul este un instinct natural și are două valențe: cea nutrițională și cea non-nutrițională. S-a demonstrat că bebelușul își suge degetul mare încă din burtică mamei, învățând un gest care, după naștere, îi va permite să se hrănească și, implicit, să supraviețuiască. Suptul reprezintă nevoia psihologică a copilului nou-născut de a fi liniștit și recompensat; el stimulează producerea de serotonină, hormonul care creează senzația de liniște, bună-dispoziție și, astfel, mediul familial devine liniștit. Din punct de vedere psihologic suptul la sân nu satisface doar nevoia de hrană, ci reprezintă și un moment de apropiere între mamă și bebeluș. Suptul nenutrițional provine din nevoia instinctivă a copilului de a suge, și, de aceea, copilul își caută obiecte care să substituie sânul mamei (degetul mare, păturica, jucării); așadar suptul este foarte important în dezvoltarea psihologică, pediatrică și ortodontică.

 

 

În acest caz un substitut recomandat pentru sânul mamei este suzeta. Aceasta trebuie să fie perfect adaptată dezvoltării copilului.

Frecvent mămicile se întreabă cum trebuie să fie suzeta ideală. Medicii ortodonți au demonstrat că dezvoltarea corectă a gurii copilului este influențată de poziția limbii, nu doar când suge sau înghite, ci și atunci când se odihnește și adoarme. De aceea este vital ca vârful suzetei să se adapteze perfect poziției naturale și mișcărilor limbii pentru a nu împiedica o dezvoltare corectă a boltei palatine.

Vârful suzetei trebuie să aibă anumite caracteristici ortodontice: să aibă gâtul îngust (ajută la închiderea corectă a guriței în timpul suptului), capul suzetei să fie lat, plat și concav (pentru a se adapta unei poziții naturale a limbii în timpul suptului, iar atunci când se odihnește să aibă o presiune corectă asupra palatinului, în spatele celor doi incisivi frontali superiori), trebuie să aibă dimensiunea corectă astfel încât limba să aibă spațiu suficient pentru a se mișcă normal în toate perioadele de creștere ale copilului.

 

O componentă a suzetei este apărătoarea pentru buze care trebuie să fie moale și ușor convexă pentru a asigura o susținere confortabilă a buzelor și a face suptul mai natural.

Materialul recomandat pentru suzete este cauciucul natural. Acesta este foarte moale și elastic. Faptul că este moale se potrivește perfect fiziologiei gurii pentru că permite suzetei să realizeze mișcări naturale (mișcarea în valuri) care antrenează doar mușchii folosiți în procesul fiziologic de înghițire. Elasticitatea cauciucului natural permite tetinei să reproducă extensia naturală a mamelonului și să păstreze aceleași funcții ale limbii, precum cele din procesul natural de sucțiune. Cauciucul natural este foarte sigur pentru copil pentru că este foarte rezistent și nu se rupe când îi apar primii dinți, așa cum se întâmplă în cazul suzetelor cu vârful din silicon.

 

Suzeta Physio este creată pe bază principiilor ortodontice având o formă nouă și perfect adaptată.

 

Noua Suzetă Ortodontică Chicco are o formă lată, plată, concavă și este foarte moale ceea ce îi permite să se adapteze formei gurii și stimulează corect mișcările sale: permite ca presiunea exercitată de limbă să fie corect distribuită pe bolta palatină permițând dezvoltarea sa corectă în timp ce satisface instinctul natural al sucțiunii. Este realizată din cauciuc natural testat clinic și în vitro. Din componența lui au fost înlăturate toate substanțele alergene și artificiale.

Cavitatea pentru limbă

Permite distribuția corectă a presiunii asupra boltei palatine, ajutând la dezvoltarea sa corectă.

Striații pe vârful suzetei

Micile proeminențe de pe vârful suzetei reprezintă un punct de ghidaj pentru ca vârful limbii copilului să fie poziționat corect și să împingă în partea superioară cu o forță corectă atunci când suge și înghite.

Profilul ultra subțire

Permite copilului să închidă gura corect.

Profil în unghi

Partea superioară este ușor curbată pentru a se potrivi poziției naturale a limbii și a exercita o presiune corectă pe lateralele bolți palatine atunci când copilul suge, înghite sau se odihnește.

Adaugă comentariu

Închide