Răceala la copii. Cum putem scăpa de ea chiar de la primele simptome?
- 2018-03-14
- 5557
Răceala este o afecțiune foarte frecventă în rândul preșcolarilor. Incidența ei maximă este atinsă în intervalul septembrie – aprilie, perioadă cunoscută ca fiind reprezentată de scăderea temperaturii de afară, de reducerea imunității, de aglomerările din colectivităţile de copii, care uneori creează premise de contact prelungit cu persoane bolnave cu afecţiuni respiratorii sau anumite boli cronice ale copilului.
Infectarea. Afecțiunea se transmite prin intermediul secreţiilor respiratorii - strănut, tuse, particule de salivă, care pot rămâne în atmosferă perioade lungi de timp, contribuind astfel la transmiterea unor boli infecţioase de la un individ la altul. Îmbolnăvirea se poate face inclusiv și prin contact direct cu mâinile contaminate ale persoanei bolnave sau indirect cu obiecte contaminate de către persoanele bolnave care ajung la nivelul mucoaselor nazale sau bucale ale unui individ sănătos.
Simptome. De regulă, răceala se instalează după două - trei zile de la momentul înfectării și se caracterizează prin: tuse, secreţii nazale, lăcrimare abundentă, strănut şi durere în gât cu dificultăţi de înghiţire, febră, simptome ce pot persista timp de una - două săptămâni. Excepție face tusea, care poate să persiste încă o săptămână sau chiar mai mult.
Complicații. Uneori răceala poate da complicații. În caz de infecție bacteriană, răceala poate afecta urechea, faringele, laringele, traheea sau sinusurile. De obicei, infectarea se asociază cu febră înaltă, spută sau expectoraţie.
Răceala este cauzată de obicei de virusuri și nu de bacterii, din acest considerent, antibioticele sunt nerecomandate. Ultimele se administrează numai atunci când există semne clare ale unei infecţii bacteriene, cum ar fi tusea persitentă cu expectoraţia mucoasă sau muco-purulentă. Tratamentul în răceală presupune ameliorarea simptomelor. Cea mai bună recomandare în acest sens este repaos la pat, consumul sporit de lichide, întărirea sistemului imunitar printr-o dietă sănătoasă și echilibrată, cu alimente ce conțin vitamina C, dar și minerale precum seleniu și zinc.
Răceala se tratează cel mai eficient, cu ajutorul preparatului Efirub, primul complex natural perfect în tratamentul răcelii și tusei, un produs pentru întreaga familie. Efirub este rezultatul unei selectări minuțioase a celor mai puternice ingrediente active, care au drept scop obținerea unei acțiuni complete asupra răcelii, prin reducerea simptomelor și tratarea infecției, stimularea sistemului imun și reducerea incidenței răcelilor, facilitarea respirației și inhibarea virusului.
Preparatul Efirub se vinde în cutii și se administrează: adulților - câte un pliculeț de trei ori pe zi, iar copiilor de la 3 ani: câte 1 pliculeț o dată sau de 2 ori pe zi. Conținutul pliculețului se diluează cu o cantitate suficientă de apă sau suc. Medicamentul poate fi găsit în farmaciile din țară.
Am întrebat mai mulți părinți ce părere au despre acest produs și iată ce ne-au spus ei:
Natalia Guzun: Efirub a ajutat-o pe fetița mea de cinci ani să trateze tusea reziduală din toamna trecută, care persistase o perioadă lungă de timp, după finalizarea tratamentului împotriva răcelii. Ca orice părinte, până să aflu de Efirub intrasem în panică pentru că nu mai știam ce să îi administrez împotriva tusei care nu trecea. I-am dat de toate, și chiar am încercat să o tratez naturist. Doar Efirub ne-a ajutat.
Maria Morari: Fac parte din categoria mamelor care la primele simptome de gripă și răceală merg la medic, de frică să nu apară complicații. Așa că de îndată ce am văzut că băiețelului meu îi lăcrimează ochii, strănută și îi curge năsucul nu am așteptat, ci am mers în aceeași zi la medicul pediatru. El a prescris Efirub, un preparat relativ nou pentru noi, întrucât nu l-am administrat niciodată anterior. Recunosc, eram sceptică la început, dar primele rezultate nu au întârziat să apară chiar în aceeași zi spre seară. Copilul a devenit mai vioi și chiar a mâncat un pic. Starea lui generală s-a îmbunătățit vizibil a doua zi.
Tatiana Rotaru: Efirub nu lipsește niciodată din trusa medicală a familiei noastre și ne însoțește inclusiv în călătorii. Din proprie experiență pot spune că este foarte bine tolerat și dă rezultate rapide atât în cazul adulților, cât și a copiilor, ameliorând simțitor starea generală a bolnavului care luptă cu tusea și răceala. Administrată la primele simptome, uneori nu necesită și alte medicamente.
Sursa foto: totulpentrumame.ro, farmacia.md, kidz.garbo.ro