S-a descoperit că două produse preferate de copii de fapt nu se potrivesc pentru alimentația lor

S-a descoperit că două produse preferate de copii de fapt nu se potrivesc pentru alimentația lor

Fanta Portocale - băutura răcoritoare carbogazoasă cu suc de portocale și Milka Ciocolată cu lapte sunt cele două produse cu diferențe în lista de ingrediente și valori nutriționale. Aceasta s-a descoperit în urma unui studiu realizat de InfoCons, scrie Agenția de presă românească Agerpres.

În cazul băuturii răcoritoare, în urma analizei produselor din trei țări, au fost sesizate diferențe cu privire la conținutul de suc de fructe: România - minim 5% suc de portocale, din concentrat; Marea Britanie - 3,7% suc de portocale și 1,7% suc de citrice, din concentrat; Spania: 8% suc de portocale, din concentrat. O altă diferență sesizată este reprezentată de numărul de aditivi alimentari, în produsele din România regăsindu-se cinci aditivi, în cele din Marea Britanie opt aditivi și, respectiv, în Spania zece aditivi.

În ceea ce privește produsul Milka Ciocolată cu lapte alpin, în urma analizei produselor din două țări, principala diferență pe care o observăm se referă la numărul de aditivi alimentari. Astfel, la produsul din România a fost adăugat suplimentar, pe lângă lecitina din soia, aditivul Poliglicerol (E476), acesta având rolul de a înlocui parțial ingredientul de o calitate superioară, dar mai costisitor, "unt de cacao".

Recomandăm evitarea consumul frecvent al aditivului E476 sau utilizarea acestuia în alimentația copiilor", se arată în comunicatul InfoCons.

În urma efectuării unor cercetări, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia și Slovacia au sesizat anul trecut Comisia Europeană privind standardele duble ale calității produselor vândute de unele companii în est, față de cele din vest.

 

Foto simbol: collections.yandex.ru

Adaugă comentariu

Închide