Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Alăptarea prelungită scade riscul de astm la copii

Alăptarea prelungită scade riscul de astm la copii

Un nou studiu a arătat că alăptarea prelungită scade riscul de dezvoltare a astmului la copii. Astmul este o afecțiune respiratorie gravă și, deși poate fi gestionată, ea pune viața copilului în pericol. Astmul poate interfera cu activitățile la care copiii doresc să ia parte și poate limita abilitățile lor fizice, scrie suntmamica.ro 

Potrivit Medical Xpress, a fost realizat un studiu care a constatat că alăptarea prelungită duce la scăderea riscului de a dezvolta astm la copii. Studiu a fost realizat de Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie.

Femeile însărcinate sau proaspetele mămici trebuie să primească informații despre beneficiile alăptării.

Alăptarea exclusivă pe o perioadă cât mai lungă de timp este asociată cu o probabilitate mai mică de dezvoltare a astmului în rândul copiilor.

Aceasta este o informație vitală pentru proaspetele mămici care urmează să ia decizia dacă să alăpteze sau hrănească bebelușul cu lapte formulă.

Cercetătorii au descoperit că bebelușii care au fost alăptați timp de 2 până la 4 luni au avut o probabilitate de 64% de a dezvolta astm bronșic în comparație cu cele care au fost alăptați mai puțin de 2 luni. Mai mult, ei au descoperit că bebelușii alăptați timp de 5 până la 6 luni au o probabilitate de 61% de a dezvolta astm bronșic, iar bebelușii alăptați mai mult de 6 luni au avut o probabilitate de 52% de a dezvolta astm bronșic.

Studiul a implicat peste 2.000 de mame și bebeluși. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că mamele care amestecau laptele matern cu formulă sau care începuseră diversificarea nu aveau aceleași șanse. Bebelușul trebuie alăptat exclusiv pentru a primi beneficiile laptelui matern care scade riscul de a dezvolta astm.

Share:

Articole recomandate